lv
vne3ZLxLktP26X8CYciYNQ6Hn8wQhU9M7DWYlZjg
1506527

Kultūras ministrs neuzskata, ka teātri, operu vai orķestri jāregulē politiski

Kultūras ministrs neuzskata, ka teātri, operu vai orķestri jāregulē politiski

Teātra, operas vai orķestra saturu un repertuāra politiku demokrātiskā valstī nevajadzētu regulēt politiski, tādu viedokli pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Latvijas Televīzijas raidījums "Kultūršoks" vēstīja, ka kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare, vijolniece Marta Spārniņa pēc 14 šajā muzikālajā apvienībā nostrādātiem gadiem nolēmusi to atstāt, jo nevēlas kara laikā izpildīt krievu autoru darbus, turpretim diriģents Normunds Šnē uzskata, ka mūzika nav saistāma ar politiku.

Kultūras ministrs atzīmēja, ka demokrātiskā valstī katra institūcija un radošās vienības pašas lemj par savu pilsonisko pozīciju un to realizē.

Pēc Puntuļa paustā, ja viņš pats būtu teātra, operas vai orķestra direktors vai mākslinieciskais vadītājs, tad veidotu repertuāra politiku bez krievu autoru darbiem, nosakot tiem moratoriju uz aktīvas karadarbības laiku.

Kā rakstīts, Ukrainas kultūras ministrs Oleksandrs Tkačenko Lielbritānijas laikrakstā "The Guardian" aicinājis Rietumvalstīs neatskaņot krievu mūziku, tai skaitā, Pētera Čaikovska mūziku, kamēr Krievija neizbeigs karu. Lietuvas Kultūras ministrija uz šo aicinājumu reaģējusi, aicinot Lietuvas kultūras iestādēm pārskatīt savu repertuāru.

Eksperts: Jābūt gataviem, ka karš Ukrainā var būt ilgstošs un bez kompromisiem

Kopumā karš Ukrainā līdzinās ieilgušajiem militārajiem konfliktiem, Latvijas Ārpolitikas institūta rīkotajā diskusijā "Kas ir kas jaunajā Eiropas kaimiņattiecību politikā?" norādīja Kijivas Tarasa Ševčenko Nacionālās universitātes Starptautisko attiecī...

Darba devēji rosina IIN atvieglojumus aizvietot ar pabalstu; vēlas arī obligāto veselības apdrošināšanu
Latvijā lielākās darba devēju organizācijas – Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) – iesniegušas Finanšu ministrijai (FM) vienotu nostāju par darbaspēka nodokļu politikas pārskatīšanu. Tostar...
Vijolnieks Bulajevs ar stīgu kamerorķestri dosies koncerttūrē pa Latviju

Vijolnieks Daniils Bulajevs kopā ar paša izveidoto stīgu kamerorķestri "Davinspiro camerata" aprīlī dosies koncerttūrē pa Latvijas pilsētām, informēja pasākumu rīkotāju pārstāve Elīna Zeltiņa.

Pirmais ieskaņas koncerts kamersastāvā plānots 8.aprīlī plks...



Komentāri