lv
pCWakJkr4PA96HjxU5zoymxD2AR2q6PYx67j14Yc
1504974

Oksfordas Universitātē Latvijas vidējo izglītību joprojām neatzīst. Kā tā?

Oksfordas Universitātē Latvijas vidējo izglītību joprojām neatzīst. Kā tā?

Oksfordas Universitātē, kur Lietuvas un Igaunijas diplomi atzīti par derīgiem, Latvijas atestāts netiek pieņemts. Latvija tiek ierindota līdzās tādām valstīm kā Krievija, Afganistāna, Lesoto un citām, vēsta LTV "Panorāma". Kā tā?

E-pasta sarakstē Oksfordas Universitāte paskaidrojusi, ka tā regulāri pārskata savus uzņemšanas kritērijus. Taču Latvijas gadījumā izdotais atestāts aizvien neatbilst universitātes augstajām prasībām un konkursam, kurā uz uzņemšanu pretendē tikai paši labākie.

Fragments no Oksfordas Universitātes atbildes:

"Latvijā iegūtais "A" līmenis neatbilst britu sistēmas "A" līmenim. Var apgalvot, ka Latvijā izdotie atestāti pašlaik neatbilst Oksfordas Universitātes noteiktajām prasībām. Un perspektīvajiem kandidātiem ir jānokārto papildu kursi, ja viņi vēlas pieteikties."

Valsts izglītības satura centrā skaidroja – pašlaik jaunais izglītības saturs paver skolēniem iespēju mācīties sev interesējošos priekšmetus padziļinātā līmenī, kas vairāk atbilstot britu izglītības sistēmai. Un tas esot solis pareizā virzienā.

"Tas ir risinājums, kas attīstījās Kembridžā, kur aizvien vairāk nonāca mūsu skolēni. Liela daļa, pateicoties dalībai starptautiskās olimpiādēs, bet viņu sniegums bija tik augsts, ka Kembridža šīs prasības pārskatīja. Līdzīgi mums vajadzētu strādāt arī ar Oksfordu.

Bet nepietiks tikai ar studentu stāstiem. Tas ir arī pašas valsts ieguldījums, skaidrojot par šiem izglītības jautājumiem. Un nenoliedzami igauņi to ir darījuši daudz intensīvāk tieši tāpēc, ka viņu resursi ir virzīti šajā jomā," atzina Valsts izglītības satura centra vadītāja Liene Voroņenko.

Ukrainas kareivis: Esmu drošs, ka Daugavpilī jau atrodas krievu militāristi

"Esmu pārliecināts, ka pašlaik Daugavpilī jau atrodas krievu militāristi, kas ir pārģērbušies civilajā apģērbā un dzīvo pilsētā." Tā TV3 saka Ukrainas karavīrs Ņikita Tarenovs, kurš dzimis un audzis Latvijā, bet tagad guvis pieredzi, karojot Ukrainas f...

Taekvondo cīkstone Inese Tarvida turnīrā Austrijā izcīna bronzas medaļu

Latvijas taekvondo cīkstone Inese Tarvida svētdien Insbrukā izcīnīja bronzas medaļu "Austrian Open" turnīrā.

Startējot svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, Inese Tarvida, kura bija izsēta ar 13.numuru, no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 2:0 uzv...

Pat 22 ārvalstu vēstniecības talkos Lielajā Talkā. Vai Ogre piedalīsies?

Šogad Lielā Talka ir spērusi jaunu soli kustības attīstībā, iesaistot talkošanā ne vien Latvijas sabiedrību, valsts un pašvaldību iestādes, bet arī ārvalstu pārstāvniecības mūsu valstī. Šopavasar savu dalību talkot ir apstiprinājušas 22 ārvalstu vēstni...



Komentāri