lv
wqXvJoYs1YKiR4WWqdW5RcaRcZakl0JjwY65Qec4
1504973

Ukrainas kareivis: Esmu drošs, ka Daugavpilī jau atrodas krievu militāristi

Ukrainas kareivis: Esmu drošs, ka Daugavpilī jau atrodas krievu militāristi

"Esmu pārliecināts, ka pašlaik Daugavpilī jau atrodas krievu militāristi, kas ir pārģērbušies civilajā apģērbā un dzīvo pilsētā." Tā TV3 saka Ukrainas karavīrs Ņikita Tarenovs, kurš dzimis un audzis Latvijā, bet tagad guvis pieredzi, karojot Ukrainas frontē.

"Ukrainā daudzviet bija līdzīgi. Domāju, ka arī pašlaik Harkivā ir tādi "iemītnieki" - militārie speciālisti, kas pilsētā iebrauca pirms gada vai diviem gadiem. Domāju, ka Latvijā ir līdzīga situācija," spriež Tarenovs.

"Pilsēta atrodas tuvu Krievijai, tajā dzīvo ļoti daudz krievvalodīgo, kuri atbalsta Maskavu. Es teiktu, ka Latvijai nepieciešams maksimāli nostiprināt robežu tieši tur - ja kaut kas sāksies, pirmais uzbrukums būs vērsts Daugavpils virzienā," modelē Ukrainas karavīrs, paužot cerību, ka reālajā dzīvē tas nekad nenotiks.

“Ir maksimāli jāstiprina robeža, lai potenciālais iebrucējs tai netiktu pāri jau pirmajās iespējamā uzbrukuma stundās. Ja robeža nebūs maksimāli stipra, Daugavpils var tikt ļoti ātri sagrābta.”

Bijušais aizsardzības ministrs, drošības pētījumu centra “Northern European Policy Centre” dibinātājs Artis Pabriks atzīst, ka varam iedomāties situāciju, kad kaimiņvalsts var mēģināt pārsteidzošā uzbrukumā sagrābt kādu no Latvijas teritorijām, piemēram, Daugavpili vai Alūksni, mēģināt tur nostiprināties, lai tādā veidā izaicinātu visu NATO sistēmu.

"Tomēr kopš Ukrainas kara gan ir grūtāk iedomāties, ka notiek kāds veiksmīgs šāda veida uzbrukums no Krievijas puses," viņš piebilst.

"Kā atbildi uz šādiem iespējamiem scenārijiem varu minēt mūsu pašu veiktās reformas. Ar militārā poligona izveidi netālu Daugavpils esam nostiprinājuši bruņoto spēku klātbūtni reģionā. Latgalē mums ir arī izveidotas profesionālās vienības, kuru agrāk nebija. Mēs esam pārvietojuši arī mūsu bruņoto spēku haubices, kuras tagad pastāvīgi atrodas tieši Daugavpilī."

Taekvondo cīkstone Inese Tarvida turnīrā Austrijā izcīna bronzas medaļu

Latvijas taekvondo cīkstone Inese Tarvida svētdien Insbrukā izcīnīja bronzas medaļu "Austrian Open" turnīrā.

Startējot svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, Inese Tarvida, kura bija izsēta ar 13.numuru, no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 2:0 uzv...

Pat 22 ārvalstu vēstniecības talkos Lielajā Talkā. Vai Ogre piedalīsies?

Šogad Lielā Talka ir spērusi jaunu soli kustības attīstībā, iesaistot talkošanā ne vien Latvijas sabiedrību, valsts un pašvaldību iestādes, bet arī ārvalstu pārstāvniecības mūsu valstī. Šopavasar savu dalību talkot ir apstiprinājušas 22 ārvalstu vēstni...

Eksperti: Redzama pieaugoša spriedze valdībā, iespējamas pat ārkārtas vēlēšanas

Pagājušā gada rudenī Valsts prezidents jaunajai Saeimai nosprauda mērķi – samazināt atpalicību no kaimiņvalstīm. Pieprasījumu pēc pārmaiņām nolasāmi arī vēlēšanu rezultātos, jo liela daļa vēlētāju balsi atdeva jauniem politiskajiem spēkiem. Tomēr pagai...



Komentāri