lv
SXM8DNKBZbWus38sG8RT5VMpx0gXRQB35dynUGLR
1496056

«Latvijas Radio 2» svin dzimšanas dienu un izlaiž jaunu interneta radio

«Latvijas Radio 2» svin dzimšanas dienu un izlaiž jaunu interneta radio

Svinot savu 28.dzimšanas dienu, "Latvijas Radio 2" (LR2) izveidojis interneta radio "Vecās plates", kas jau no šodienas klausāms LR2 interneta mājaslapā, bet drīzumā - arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē, informēja Latvijas Radio pārstāve Liene Pālēna.

Liela daļa no LR2 lineārās apraides mūzikas īpatsvara ir laika pārbaudi izturējušās muzikālās vērtības - tai skaitā arī tā dēvētā "latviešu estrāde". Vairums no Latvijas iedzīvotājiem šīs dziesmas ir dzirdējuši jau no agras bērnības vai jaunības - sabiedrībā tās dēvē arī par "zelta dziesmām", un daudzas no tām jau ir folklorizējušās. Tagad šīs laika pārbaudi izturējušās estrādes dziesmas ir pieejamas klausītājiem viņiem ērtā laikā un vietā, norāda LR2 direktors Kaspars Mauriņš.

Interneta radio "Vecās plates" skanēs latviešu estrādes izpildītāji Nora Bumbiere, Margarita Vilcāne, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grinbergs, Žoržs Siksna, Uldis Stabulnieks, Aija Kukule, Mirdza Zīvere, Edgars Liepiņš, Andrejs Lihtenbergs, Ingus Pētersons, Imants Skrastiņš un daudzi citi, kuri izpildīs komponistu, tai skaitā maestro Raimonda Paula radītās dziesmas. Tāpat interneta radio "Vecās plates" varēs dzirdēt arī instrumentālos skaņdarbus Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. Kopumā "Vecās plates" piedāvā vairāk nekā 1000 dažādus ierakstus.

Pētījumu kompānijas "Kantar TNS" auditorijas pētījuma 2022.gada rudens - 2023.gada ziemas dati liecina, ka LR2 aizņem 19,03% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika, dienā sasniedzot vairāk nekā 193 000 klausītāju, tādējādi tas ir tirgus līderis klausīšanās laika ziņā, informēja Pālēna.

Valainis: Valdība ir bez ambīcijām, un Kariņš pēc būtības dzīvo citā valstī

Valdība ir bez ambīcijām un redzējuma par valsts attīstību, ministri savā darbībā ir "blāvi un nepamanāmi", bet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteikumiem rodas sajūta, ka premjers dzīvo "citā valstī", sestdien Latvijas Zemnieku savienības...

Sarmīte Cīrule, galvenā mediķe Ukrainas frontē - Latvijas gada cilvēks medicīnā

"Gada balvu medicīnā" kā aizvadītā gada cilvēks medicīnā šogad saņēma medicīnas māsa un savas vienības Ukrainā galvenā mediķe Sarmīte Cīrule, pavēstīja Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

Šogad kopumā tika pasniegta 21 "Gada balva medicīnā", tostarp AS "Gri...

«Ogres» un «Ventspils» basketbolisti netiek Latvijas-Igaunijas līgas finālčetriniekā
BK "Ventspils" un BK "Ogre" sestdien Latvijas–Igaunijas basketbola līgā zaudēja ceturtdaļfināla spēlēs un netika turnīra ceturtdaļfinālā, liecina rīkotāju informācija.


Komentāri