lv
IDxEKNkFc1z5u4x4XVRyAyeyI3mHTBkN1rQevpZA
1482865

VDD piedāvā darbu valsts augstāko amatpersonu miesassargiem

VDD piedāvā darbu valsts augstāko amatpersonu miesassargiem

Valsts drošības dienests (VDD) aicina vīriešus un sievietes kandidēt uz miesassarga amatu.

Kandidātiem jābūt vecumā līdz 35 gadiem un jāatbilst Valsts drošības iestāžu likumā paredzētajām prasībām. Šīs prasības, piemēram, paredz, ka par valsts drošības iestādes amatpersonu vai darbinieku var būt persona, kura ir Latvijas pilsonis, vismaz 18 gadus veca, pārvalda latviešu valodu un vismaz vienu svešvalodu un ir ieguvusi augstāko izglītību.

Tāpat par specdienestā strādājošo var kļūt persona, kuras veselības stāvoklis un psiholoģiskās īpašības, kā arī fiziskā sagatavotība ir atbilstoša, lai veiktu dienesta pienākumus.

Tāpat personām jāatbilst likumā "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Miesassargu darba pienākumos ietilpst gan Latvijas valsts augstāko amatpersonu, gan to uzaicināto augsta ranga ārvalstu viesu drošības garantēšana.

VDD sola nodrošināt specializētas apmācības, kā arī dinamisku darbu un konkurētspējīgu atalgojumu, taču konkrētas summas nav minētas.

Kā kontaktinformācija par vakanci norādīta e-pasta adrese "miessargi@vdd.gov.lv"

Viņķeles krimināllietu turpinās iztiesāt vasaras sākumā

Bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) krimināllietu, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 19.jūnijā plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš, pērnajā novembrī, tika lemts lietu skatīt slēgtās tiesas sēdē...

Kristians Zalāns: Vai dizains var risināt bezpajumtnieku vajadzības?
Pirms desmit gadiem es divas nedēļas dzīvoju bezpajumtnieku patversmē izpētes nolūkos. Šobrīd es strādāju par pakalpojumu dizaineru, daļu laika domājot tieši par Latvijas bezpajumtniekiem sniegtajiem pakalpojumiem. Iespējams, daļai lasītāju liksies, ka...
Rosina transportlīdzekļa tehnisko apskati atļaut veikt arī autoservisos

Saeimas deputāts Andris Kulbergs iesniedzis priekšlikumu atļaut transportlīdzekļa tehnisko apskati veikt ne tikai Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) akreditētām personām, bet arī šim nolūkam CSDD akreditētos auto servisos.

Šobrīd saskaņā ar spēkā...



Komentāri