lv
TOm7zDqGjBMyUtEW8VbU01jzrGDlX0tQIcNvdtTW
147868

Zviedrija tuvākajā laikā lems par mūsdienīgāku ieroču piegādēm Ukrainai

Zviedrija tuvākajā laikā lems par mūsdienīgāku ieroču piegādēm Ukrainai

Zviedrijas valdība tuvākajā laikā pieņems lēmumu par mūsdienīgāku bruņojuma sistēmu piegādēm Ukrainai, piektdien paziņoja Zviedrijas aizsardzības ministrs Pols Jonsons.

"Mēs grasāmies iespējami ātrāk atgriezties pie tālāka Ukrainas atbalsta - gan politiska un finansiāla, gan militāra atbalsta, kurā ietilpst mūsdienīgāku bruņojuma sistēmu nodošana," ministrs sacīja pēc Eiropas Savienības Padomes sēdes.

Viņš atteicās precizēt, tieši par ko ir runa, atsaucoties uz operatīvo noslēpumu un riskiem, kas saistīti ar militārās palīdzības piegādi. Jonsons tomēr precizēja, ka šis militārais atbalsts ietvers Ukrainas karavīru apmācību.

Jonsons arī sacīja, ka Zviedrija ir par Ukrainas karavīru sagatavošanas programmas turpināšanu Lielbritānijā un izskata iespēju pievienoties ES apmācības misijai.

"Mēs esam nolēmuši nosūtīt vienu vai divus štāba virsniekus uz tā saukto militārās plānošanas un operāciju īstenošanas centru (MPPC), kurš vadīs šo ES operāciju," atzīmēja ministrs.

Zviedrija jau ir nodevusi Ukrainai bruņojumu septiņu dažādu atbalsta pakešu ietvaros. Šajās paketēs bija bruņas saursitoši šāviņi, atmīnēšanas līdzekļi, prettanku ieroči, ložmetēji, artilērijas munīcija un apmācības.

Rīgā sestdiena sākusies traģiski - ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā vīrietis

Šorīt Rīgā ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā vīrietis, informē Valsts policija.

Sākotnējā informācija liecina, ka plkst.6 Rīgā, K. Ulmaņa un Vienības gatves krustojumā automašīna nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Notikuma vietā no gūtajām traumām gāj...

Padomnieks: Tramps otrdien paziņos par kandidēšanu 2024. gada prezidenta vēlēšanās
ASV bijušais prezidents Donalds Tramps otrdien paziņos par kandidēšanu 2024. gada prezidenta vēlēšanās, piektdien pavēstīja Džeisons Millers, kas ilgu laiku bijis Trampa padomnieks.
Par dižkoku nociršanu pēdējo divu gadu laikā sāktas deviņas krimināllietas
Kopš 2021. gada Latvijā sāktas deviņas krimināllietas par dižkoku bojāšanu un iznīcināšanu. Tomēr šādu gadījumu skaits patiesībā varētu būt lielāks, portālu "Delfi" informēja Dabas aizsardzības pārvalde (DAP).


Komentāri