lv
tOfQ7LfkZWdfKCK7ezUgfjFCVjWmLdtIaoOH6QUT
1477427

Var pieteikties finansējumam elektrisko skolas autobusu iegādei

Var pieteikties finansējumam elektrisko skolas autobusu iegādei

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi papildu uzsaukumu atklātai projektu atlasei pašvaldībām, aicinot pieteikties Atveseļošanas fonda finansējumam elektroautobusu iegādei skolēnu pārvadājumiem, pavēstīja CFLA pārstāvji.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā investīciju programma mērķēta izglītojamo mobilitātes un skolu tīkla sasniedzamības veicināšanai, vienlaikus ar ieguldījumiem bezemisiju transportlīdzekļos sekmējot publiskā sektora transporta zaļināšanu Latvijā.

Papildu uzsaukums projektu iesniegšanai tiek organizēts, lai izmantotu atlikušo fondu finansējumu 3,714 miljonu eiro apmērā.

Plānots, ka ar pieejamo Atveseļošanas fonda atbalstu pašvaldības un to kapitālsabiedrības varēs iegādāties bezemisiju autobusus, tāpat ar atveseļošanas fonda finansējumu varēs ierīkot nepieciešamo uzlādes infrastruktūru. No Atveseļošanas fonda tiks segtas visas projekta izmaksas 100% apmērā, izņemot pievienotās vērtības nodokli (PVN), projekta maksimālais Atveseļošanas fonda finansējums ir 666 660 eiro. Projektu īstenošanai atvēlēts laiks līdz 2025.gada beigām.

Finansējumam var pieteikties Latvijas pašvaldības un to kapitālsabiedrības, izņemot Rīgu.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 2023.gada 28.jūnijam.

Projektu atlases pirmajā uzsaukumā jau apstiprināti projekti Saldus novada un Rēzeknes novada pašvaldībām, vēl 10 iesniegtie projekti tiks vērtēti atkārtoti pēc precizējumu iesniegšanas, savukārt tikko izsludinātajam uzsaukumam ir pieejams atlikušais programmai paredzētais finansējums.

Atveseļošanas fonda atbalsts projektu īstenošanai paredzēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā reformu un investīciju virziena "Reģionālā politika" investīcijas "Pašvaldību funkciju īstenošanai un pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo bezemisiju transportlīdzekļu iegāde" ietvaros.

Drošības eksperti diskutēs par Latvijas nākotnes drošības izaicinājumiem

Biznesa augstskolā "Turība" 19.aprīlī no plkst.11.30 līdz 12.30 notiks ekspertu paneļdiskusija "Latvijas drošības garants: realitāte un nākotnes izaicinājumi", kurā varēs uzzināt, kādas mācības katrā no nozarēm Latvija ir pārņēmusi no Ukrainas pieredze...

Trubko krimināllietā par 2,1 miljona kukuli lūdz piespriest 3 gadu cietumsodu

Prokurore uzņēmējam, AS "Rīgas namu apsaimniekotājs" valdes priekšsēdētājam Igoram Trubko par 2,1 miljona eiro liela kukuļa piedāvāšanu Rīgas domes "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājam Mārtiņam Kossovičam lūdz piespriest trīs gadu cietumsodu, kā arī č...

Koncertzāle «Lielais dzintars» meklē māksliniecisko vadītāju

Liepājas koncertzāle SIA "Lielais dzintars" izsludinājusi konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu, informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.

Mākslinieciskā vadītāja amats ir vakants pēc tam, kad pagājušajā nedēļā domes...



Komentāri