lv
sgxrzt1s2uo9IjbrwKYnCmNCiL3NxMwMp2aHosib
1477224

Drošības eksperti diskutēs par Latvijas nākotnes drošības izaicinājumiem

Drošības eksperti diskutēs par Latvijas nākotnes drošības izaicinājumiem

Biznesa augstskolā "Turība" 19.aprīlī no plkst.11.30 līdz 12.30 notiks ekspertu paneļdiskusija "Latvijas drošības garants: realitāte un nākotnes izaicinājumi", kurā varēs uzzināt, kādas mācības katrā no nozarēm Latvija ir pārņēmusi no Ukrainas pieredzes, kādām būtu jābūt tuvākās nākotnes prioritātēm un kā šīs nozares spēs mijiedarboties drošākas Latvijas nākotnes labā.

Augstskolā "Turība" informē, ka paneļdiskusiju varēs vērot gan klātienē, gan tiešsaistē augstskolas "Facebook" lapā.

Paneļdiskusijā piedalīsies Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (NA), Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Mārtiņš Baltmanis, kā arī Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina un rezerves pulkvežleitnants Valdis Jurgelāns.

Katrs no diskusijas ekspertiem atbild par individuāli svarīgu nozari Latvijas drošības ilgtspējas nodrošināšanai un aptver citādāku drošības atzarojumu, proti, kiberdrošību, civilo aizsardzību, militāro dienestu. Paneļdiskusijas sākumā eksperti novērtēs pašreizējo Latvijas fizisko un kiberdrošību. Kad tiks apzināta esošā drošības situācija un tās problēmas, eksperti dalīsies ar ieteikumiem par to, kas ir vajadzīgs, lai situāciju uzlabotu nākotnē.

Diskusijā tiks apriests arī temats, kas sabiedrībā raisījis dalītus viedokļus - obligātais aizsardzības dienests.

Diskusijas turpinājumā eksperti runās par to, vai ir iespējama ANO transformācija, lai nākotnē veiksmīgāk risinātu lielvaru kaitnieciskās darbības, kā arī apspriedīs, ko Latvija var mācīties no karadarbības Ukrainā. Kā noslēdzošo diskusijas pieturas punktu, eksperti ieskicēs visus aizsardzības elementus un kā tos apvienot vienā funkcionējošā sistēmā.

Trubko krimināllietā par 2,1 miljona kukuli lūdz piespriest 3 gadu cietumsodu

Prokurore uzņēmējam, AS "Rīgas namu apsaimniekotājs" valdes priekšsēdētājam Igoram Trubko par 2,1 miljona eiro liela kukuļa piedāvāšanu Rīgas domes "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājam Mārtiņam Kossovičam lūdz piespriest trīs gadu cietumsodu, kā arī č...

Koncertzāle «Lielais dzintars» meklē māksliniecisko vadītāju

Liepājas koncertzāle SIA "Lielais dzintars" izsludinājusi konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu, informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.

Mākslinieciskā vadītāja amats ir vakants pēc tam, kad pagājušajā nedēļā domes...

Distanču slēpotāja Eiduka: Uzvara Pasaules kausā U-23 ieskaitē ir motivācija iet un darīt vēl
Nule kā aizvadītajā Pasaules kausa sezonā labākā sportiste vecumā līdz 23 gadiem ir latviete – Patrīcija Eiduka. Gūstot Latvijas distanču slēpošanā nebijušus panākumus, Patrīcija atskārta, ka nav izšķiroši svarīgi, vai valstij ir sporta veidā nozīmīgas...


Komentāri