lv
HWXrzsOpp4S9wwEfCO7f3vbLu0pmLZ1Nu4NwoJed
1473500

Reikjavīkā atvērs Latvijas goda konsulātu

Reikjavīkā atvērs Latvijas goda konsulātu

Maijā Reikjavīkā atvērs Latvijas goda konsulātu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Par Latvijas goda konsulu Islandē iecelts Islandes Augstākās tiesas advokāts Karls Georgs Sīgurbjērnsons.

Viņa saistība ar Latviju savulaik izveidojās, kā advokātam pārstāvot islandiešu investora, toreizējā saldumu ražotāju "Laima" un "Staburadze" un citu Latvijas uzņēmumu lielākā akcionāra Gisli Reinisona intereses.

ĀM valsts sekretārs Andris Pelša otrdien tikās ar Islandes Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Martinu Eijoulfsonu, lai politisko konsultāciju laikā pārrunātu divpusējās sadarbības un starptautiskās politikas aktualitātes.

Pelšs atzinīgi novērtēja Latvijas un Islandes tradicionāli ciešās attiecības, ņemot vērā Islandes vēsturisko lomu Latvijas neatkarības atzīšanā 1991.gadā, kā arī informēja par Latvijas goda konsulāta atvēršanu Reikjavīkā.

Eijoulfsonds atzinīgi novērtēja abu valstu sadarbību noteikumos balstītās starptautiskās kārtības stiprināšanā.

ĀM valsts sekretārs izteica pateicību Islandei par Eiropas Padomes valstu un valdību vadītāju samita rīkošanu un pauda gandarījumu par iespēju 17.maijā pārņemt no Islandes prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā.

Konsultāciju laikā valsts sekretāri pārrunāja aktuālos ārpolitikas un drošības politikas jautājumus, tostarp Krievijas agresiju Ukrainā, abu valstu sniegto atbalstu Ukrainai, attiecības ar Ķīnu un situāciju Arktikā.

Sarunu partneri uzsvēra pieaugošo sadarbību Baltijas un Ziemeļvalstu formātā (NB8). Valsts sekretāri bija vienisprātis, ka informācijas un tehnoloģiju jomā ir divpusējās ekonomiskās sadarbības potenciāls.

Konsultācijas noris pirms NB8 valstu sekretāru tikšanās Rīgā, kas notiks 29.martā.

Smiltēns vēlas aktīvāk strādāt ar Slovākiju ekonomikā un cīņā pret propogandu

Latvijai un Slovākijai jāstrādā pie kopīgas stratēģijas cīņā pret Krievijas propagandu, šodien tiekoties ar Slovākijas Republikas vēstnieku Latvijā Branislavu Pavloviču, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Vēstnieks parlamentā bija ier...

Volejbolists Freimanis uguņo Francijā - spēles rezultatīvākais un vērtīgākais

Latvijas volejbola izlases spēlētājs Gustavs Freimanis aizvadītajā nedēļā kļuva par Francijas "Ligue B" ceturtdaļfināla spēles rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Freimanis, spēlējot pirmā tempa uzbrucēja post...

LNKC: «Rīgas projektu korim» ir tiesības saņemt uzaicinājumu Dziesmu svētkiem

"Rīgas projektu korim" ir tiesības saņemt uzaicinājumu dalībai Dziesmu svētku koru karos, pauda Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Viņa skaidroja, ka uzaicinājumu dalībai koru konkursa finālā, kas notiks 1.jūlijā, kori saņ...



Komentāri