lv
z3Z5PI8K6dxj4JExuj4q0UiZby0a8kEgNqRXbLbz
1473499

Smiltēns vēlas aktīvāk strādāt ar Slovākiju ekonomikā un cīņā pret propogandu

Smiltēns vēlas aktīvāk strādāt ar Slovākiju ekonomikā un cīņā pret propogandu

Latvijai un Slovākijai jāstrādā pie kopīgas stratēģijas cīņā pret Krievijas propagandu, šodien tiekoties ar Slovākijas Republikas vēstnieku Latvijā Branislavu Pavloviču, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē, informēja Saeimas Preses dienests.

"Krievijas agresijas karš Ukrainā atjauno dzelzs priekškaru, kas cita starpā atstāj ietekmi arī uz mūsu valstu ekonomiku," sacīja Saeimas priekšsēdētājs. Tāpat Smiltēns aicināja Latviju un Slovākiju aktīvāk sadarboties ekonomikā, īpaši jomās ar augstu pievienoto vērtību. Arī Pavlovičs bija vienisprātis, īpaši izceļot sadarbības potenciālu tādās jomās kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, tūrisms, kā arī enerģētika.

Puses bija vienisprātis, ka Latvija un Slovākija ir cieši partneri daudzos līmeņos, tostarp aizsardzībā, ko apliecina Slovākijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Latvijā dienē vairāk nekā 100 slovāku karavīru.

Spriežot par NATO austrumu flanga stiprināšanu un gaidāmo NATO samitu Viļņā, Smiltēns uzsvēra nepieciešamību īstenot Madrides samitā pieņemtos lēmumus.

Pavlovičs darbam Latvijā akreditēts 21.martā. Šogad Latvija un Slovākija atzīmē trīsdesmitgadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Volejbolists Freimanis uguņo Francijā - spēles rezultatīvākais un vērtīgākais

Latvijas volejbola izlases spēlētājs Gustavs Freimanis aizvadītajā nedēļā kļuva par Francijas "Ligue B" ceturtdaļfināla spēles rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Freimanis, spēlējot pirmā tempa uzbrucēja post...

LNKC: «Rīgas projektu korim» ir tiesības saņemt uzaicinājumu Dziesmu svētkiem

"Rīgas projektu korim" ir tiesības saņemt uzaicinājumu dalībai Dziesmu svētku koru karos, pauda Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Viņa skaidroja, ka uzaicinājumu dalībai koru konkursa finālā, kas notiks 1.jūlijā, kori saņ...

Daugavas upes posmā ūdens līmenis paaugstinājies par vairāk nekā pusmetru

Līdz ar sausāku un vēsāku laiku ūdens līmenis vairumā Latvijas upju pazeminās, bet Daugavā tas paaugstinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavas posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis aizvadītajā diennakt...



Komentāri