lv
HuRjFed02j0Yt6oYwTehWKn6jIRHSk384jcgRPQU
1472568

Kā audzēt kartupeļus, kā ārstēt lopus – latviešu padomu grāmatu temati 18.-19. gadsimtā

Kā audzēt kartupeļus, kā ārstēt lopus – latviešu padomu grāmatu temati 18.-19. gadsimtā
Padomu grāmatas par to, kā labāk dzīvot, nesaslimt, nopelnīt daudz naudas, ir populāras ne tikai mūsdienās – to pirmsākumi latviešu grāmatniecībā meklējami pirms vairāk nekā 200 gadiem, apgaismības laikmetā. Tolaik aktuālākie jautājumi bija saistīti ar kartupeļu un āboliņu kultūru ieviešanu un audzēšanu, veterināriju un dārzkopību, Latvijas Radio raidījumā "Zināmais nezināmajā" stāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadošais pētnieks, literatūrzinātnieks Pauls Daija un vadošā pētniece Beata Paškevica.
Kažokzvēru audzētājs no Latvijas valsts grib piedzīt 56 miljonus eiro

2023.gada 24.martā Nīderlandes uzņēmums “Van Ansem Participaties BV”, kas Latvijā audzē kažokzvērus apģērba darināšnai, iesniedzis Latvijas valdībai paziņojumu par nolūku celt ieguldījumu prasību pret Latvijas Republiku par ieguldījumu aizsardzību vism...

Kārtējo krievu agresijas slavinātāju un attaisnotāju gaida arests

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 15.martā ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret personu, kura publiskās vietās regulāri demonstrēja atbalstu agresorvalstij Krievijai un tās uzsāktajam karam Ukrainā, informē VDD.

Kā ziņots jau iepri...

Bendika: Pēc Covid-19, tāpat tas atstāja sekas uz fizisko kondīciju

Latvijas biatloniste Baiba Bendika Pasaules kausa sezonas noslēgumā pēc neveiksmīga sacensību nogriežņa bija motivēta sasniegt augstus rezultātus, sarunā ar aģentūru LETA teica Bendika.

atvijas biatlonisti pirms nedaudz vairāk kā nedēļas noslēdza Pasaul...



Komentāri