lv
o26EHQ7ckU5nT3cG5qVnItvynroHcyP3TnOs67YT
1472358

Kažokzvēru audzētājs no Latvijas valsts grib piedzīt 56 miljonus eiro

Kažokzvēru audzētājs no Latvijas valsts grib piedzīt 56 miljonus eiro

2023.gada 24.martā Nīderlandes uzņēmums “Van Ansem Participaties BV”, kas Latvijā audzē kažokzvērus apģērba darināšnai, iesniedzis Latvijas valdībai paziņojumu par nolūku celt ieguldījumu prasību pret Latvijas Republiku par ieguldījumu aizsardzību vismaz 56 miljonu eiro vērtībā, informē “Sorainen”.

Tāpat dienu iepriekš pēc “Van Ansem Participaties BV” meitas sabiedrības SIA "Baltic Devon Mink" pieteikuma tika ierosināta lieta Satversmes tiesā, lūdzot vērtēt likuma "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" atbilstību Satversmei.

“Van Ansem Participaties BV” grupas uzņēmumu nākotne Latvijā un veiktie ieguldījumi tiks zaudēti, ja Saeimas 2022.gada 22.septembrī pieņemtais likums "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" stāsies spēkā šobrīd paredzētajā kārtībā.

Proti, ar šiem likuma grozījumiem Saeima bez kādām plašākām diskusijām vai konsultācijām ar nozares pārstāvjiem, sākot ar 2028.gada 1.janvāri pilnībā aizliedz konkrētu lauksaimniecības jomu - kažokādu dzīvnieku audzēšanu kažokādu ieguvei. Aizliegums attiecas arī jau uz esošajiem uzņēmumiem un neparedz nekādu kompensācijas mehānismu par veikto ieguldījumu un biznesa zaudēšanu.

Firma ir paziņojusi par nolūku spert visus nepieciešamos soļus savu ieguldījumu aizsardzībai, kas ietvers arī prasības celšanu par ieguldījumu aizsardzību un ciesto zaudējumu kompensāciju, ja likumā netiks paredzēts adekvāts kompensācijas mehānisms un saprātīgs pārejas periods. Ja lieta nonāks līdz tiesai, šis būs pirmais ieguldījumu strīds, ko pēc Civilprocesa likumā noteiktās piekritības skatīs Ekonomisko lietu tiesa.

Kārtējo krievu agresijas slavinātāju un attaisnotāju gaida arests

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 15.martā ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret personu, kura publiskās vietās regulāri demonstrēja atbalstu agresorvalstij Krievijai un tās uzsāktajam karam Ukrainā, informē VDD.

Kā ziņots jau iepri...

Bendika: Pēc Covid-19, tāpat tas atstāja sekas uz fizisko kondīciju

Latvijas biatloniste Baiba Bendika Pasaules kausa sezonas noslēgumā pēc neveiksmīga sacensību nogriežņa bija motivēta sasniegt augstus rezultātus, sarunā ar aģentūru LETA teica Bendika.

atvijas biatlonisti pirms nedaudz vairāk kā nedēļas noslēdza Pasaul...

Latvijas hokeja fani nav naski biļešu pirkšanā pat uz pārbaudes spēlēm
Daudziem Latvijas hokeja izlases atbalstītājiem biļešu cenas uz pasaules čempionāta spēlēm šķiet pārāk augstas. Teorētiski ir alternatīva – pārbaudes spēles par gana pievilcīgām cenām, taču "Arēnas Rīga" tribīnes aprīlī vēl rādās gana tukšas.


Komentāri