lv
VyP7yNFODKqbLLor3fXZRiwRYnuhSkQhaOXFXS5l
1467110

Latvijas Banka publicējusi ilgtspējības pārskatu. Par ko informē?

Latvijas Banka publicējusi ilgtspējības pārskatu. Par ko informē?

Latvijas Banka ir publicējusi pirmo ar klimatu saistītās informācijas atklāšanas pārskatu par 2022.gadu, sniedzot ieskatu centienos veicināt ilgtspējīgu attīstību un risināt vides, sociālās un pārvaldības jautājumus, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Pārskatā uzsvērta Latvijas Bankas apņemšanās integrēt ilgtspējību ieguldījumu procesā un aprakstīti galvenie sasniegumi klimata risku mazināšanā, sociālās atbildības un pārvaldības jomā. Pārskatā arī izklāstītas Latvijas Bankas pārvaldības, stratēģijas un risku vadības prakses, kā arī pieeja ar klimatu saistīto risku pārvaldībā nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļos.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks skaidro, ka ilgtspējības pārskats ir svarīgs solis, turpinot integrēt ilgtspējību ieguldījumu pārvaldībā un ar to saistīto lēmumu pieņemšanas procesos. Latvijas Banka apzinās ilgtspējīgas attīstības nozīmi un ir apņēmusies dot ieguldījumu tādu globālo izaicinājumu risināšanā kā klimata pārmaiņas, bioloģiskās daudzveidības saglabāšana un nevienlīdzība.

Pārskatā Latvijas Banka informē, ka ir būtiski samazinājusi oglekļa pēdas nospiedumu attīstīto tirgu akciju portfelī - salīdzinājumā ar 2021.gadu portfeļa oglekļa pēdas nospiedums ir samazināts par 47%.

Kazāks norāda, ka, risinot ar klimatu saistītas un ilgtspējības problēmas, Latvijas Banka var radīt ilgtermiņa vērtību sabiedrībai, veicināt ilgtspējīgu nākotni un iedvesmot visu Latvijas finanšu sektoru seko šai iniciatīvai.

Latvijas Bankas pārskati par ilgtspējību ir daļa no visu Eirosistēmas centrālo banku eiro denominēto nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļu ar klimatu saistīto finanšu pārskatu publikācijām, kurās izmantots kopējs ietvars, kas definē minimālās šādu pārskatu sagatavošanas prasības, balstoties uz "Task Force on Climate-related Financial Disclosures" ieteikumiem.

Rīgas attīstībai vajadzīgs azarts. Bet varbūt Latgalē būvēt Latvegasu?

Tikko norimušas kaislības ap Rīgas teritorijas attīstības plānu. Kā atminaties, Rīgas dome Deglava ielā aizliedza atvērt totalizatoru. VS.LV noteikti nav par kazino un azartspēļu izplatību uz katra stūra, vidējais latvietis ne tuvu nav tik bagāts, lai ...

Par ātru! LR darbinieki pieprasa apturēt sabiedrisko mediju apvienošanu

Latvijas Radio (LR) darbinieki ir parakstījuši atklāto vēstuli, pieprasot apturēt sabiedrisko mediju apvienošanu un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma grozījumu pieņemšanu, informē radio.

Latvijas Radio darbinieki uzs...

Levits: Kas attur komercbankas no aktīvākas dalības kreditēšanā?

Ir jāanalizē faktori, kas attur komercbankas no aktīvākas dalības kreditēšanā, uzskata Valsts prezidents Egils Levits, kurš pirmdien Rīgas pilī tiekās ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra ...



Komentāri