lv
Y1EYcdbD7uIomHUkCGlz8B2vniSP4BQSzcoDAzgi
1466016

No maija Bauskā plānots par 15% samazināt siltumenerģijas tarifu

No maija Bauskā plānots par 15% samazināt siltumenerģijas tarifu

No maija Bauskā plānots par apmēram 15% samazināt siltumenerģijas tarifu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Bauskas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedz siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto tarifu beztermiņa periodam no 2023.gada 1.maija.

Līdz šim bija paredzēts, ka 1.maijā spēkā būtu tarifs, saskaņā ar kuru siltumenerģijas gala tarifs būru 119,98 eiro par megavatstundu (eiro/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Tikmēr jaunais piedāvājums paredz par 15,5% mazāku tarifu - 93,78 eiro/MWh bez PVN.

Gala tarifa samazinājumu paredz gan siltumenerģijas ražošanas, gan siltumenerģijas pārvades un sadales tarifa samazināšana.

Plānots, ka noteiktais tarifs stāsies spēkā 1.maijā, ja SPRK nebūs pieņēmusi lēmumu par noteikto tarifu spēkā stāšanās atsaukšanu.

No minētā datuma attiecīgi plānots nepiemērot SIA "Bauskas siltums" noteikto tarifu, kas publicēts pērnā gada 29.decembrī, un SPRK 2022.gada 13.oktobra lēmumu par SIA "Bauskas siltums" apstiprināto bāzes tarifu.

Noteiktā tarifa izmaiņas pret spēkā esošo tarifu ir saistītas ar kurināmā (šķeldas un gāzes) cenu samazinājumu.

Liepājā apskatāms Ukrainas armijas iznīcināts okupantu tanks

Liepājā, promenādē - Celtnieku ielas galā ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks "T-72B", kas kopš šī gada 24.februāra bija aplūkojams Rīgā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā, informēja Aizsardzības ministrijā.

Tan...

Nav iespaida, ka kāds strādātu pie prāmja līnijas Rīga-Stokholma atgriešanas

Šā gada tūrisma sezona būs līdzīga 2022.gada otrajai pusei un viesnīcu aizpildījums būs samērā augsts - sezonas laikā ap 90%, kamēr nesezonas laikā - ap 60-70%, intervijā aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valde...

Sabiedrisko mediju uzraugu pārsteidz politiķu priekšlikums nefinansēt saturu krievu valodā
Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir pārsteigta par dažādiem priekšlikumiem, kurus politiķi iesnieguši likumā par sabiedriskajiem medijiem, kuru Saeima sāka skatīt, lai juridiski no nākamā gada varētu apvienot Latvijas Radio ...


Komentāri