lv
069FTRrseb7GneQqk746csHmqzPqGU90elvmwWr2
144740

Klusais bruņinieka dārzs. Paula Jaunzema izstādes «Viss ir akmenī III» recenzija

Klusais bruņinieka dārzs. Paula Jaunzema izstādes «Viss ir akmenī III» recenzija
Akmens tēlniecību Latvijā varētu uzskatīt par tādu kā bruņniecisko mākslas veidu. Tas ir kas neiedomājami smags gan svara, gan fizisko pūļu ieguldījumā – jo mēs šajā reģionā strādājam ar nepakļāvīgo, toties praktiski neiznīcināmo granītu, ne maigo itāļu marmoru vai mīksto Bavārijas smilšakmeni. Tāpat, ņemot vērā, ka pieprasījums pēc kvalitatīvas tēlniecības publiskajā telpā (es nerunāju par dažādiem "vides objektiem" lauku mazpilsētu tirgus laukumos, bet gan par augstvērtīgu skulptūru) ir niecīgs, tad akmens tēlniecība vairāk ir kā pašu mākslinieku ārkārtīgi dārgs hobijs un iekšējās izpausmes nepieciešamība. Šobrīd pašmāju autoru, kas pastāvīgi strādātu ar akmeni, ir ap desmit, un viens no šiem vientuļajiem bruņiniekiem ir Pauls Jaunzems.
Baltijas valstīs degvielas cenas praktiski nemainās
Rīga, 12.nov., LETA. Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās degvielas cenas praktiski nemainījās. Izņēmums bija dīzeļdegviela Rīgā un 95.markas benzīns Viļņā, kam cenas samazinājās, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. ...
"Evelatus" īpašnieks turpmāk būs Valters Ģērmanis
Rīga, 12.nov., LETA. Sakaru tehnikas tirdzniecības uzņēmuma SIA "Evelatus" vienīgais īpašnieks un valdes loceklis turpmāk būs Valters Ģērmanis, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Rīga, 12.nov., LETA. Sakaru tehnikas tirdzniecības uzņēm...

Ekonomistu apvienība pirmdien rīko konferenci par enerģētiku
Rīga, 12.nov., LETA. Ekonomistu apvienība pirmdien, 14.novembrī, rīkos konferenci "Enerģētikas nākotne un transformācijas izaicinājumi Eiropas savienībai un Latvijai", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.

Rīga, 12.nov., LETA. Ekonomist...



Komentāri