lv
laq4BWgmWQ7j45GuHuZY4BVb0aZdVmUSWfySuxdY
144208

Ekonomistu apvienība pirmdien rīko konferenci par enerģētiku

Ekonomistu apvienība pirmdien rīko konferenci par enerģētiku
Rīga, 12.nov., LETA. Ekonomistu apvienība pirmdien, 14.novembrī, rīkos konferenci "Enerģētikas nākotne un transformācijas izaicinājumi Eiropas savienībai un Latvijai", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.

Rīga, 12.nov., LETA. Ekonomistu apvienība pirmdien, 14.novembrī, rīkos konferenci "Enerģētikas nākotne un transformācijas izaicinājumi Eiropas savienībai un Latvijai", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.

Konference notiks no plkst.10 līdz 14 "Pullman Riga Old Town", Jēkaba iela 24. Pasākumam varēs sekot arī tiešsaistē Ekonomistu apvienības sociālajos kontos.

Konferenci ievadīs Ekonomistu apvienības prezidents Ojārs Kehris un Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle (NA).

Pētījumu "Eiropas enerģētikas nākotne un transformācijas izaicinājumi Latvijai" prezentēs Pasaules Enerģijas padomes eksperte, Olga Bogdanova.

Savukārt konferences otrajā daļā notiks paneļdiskusija, kurā enerģētikas nozares uzņēmumu pārstāvji diskutēs ar uzņēmējiem un politiķiem par enerģētikas nozares attīstību un transformācijas izaicinājumiem.

Diskusiju vadīs uzņēmējs un Ekonomistu apvienības valdes loceklis Māris Avotiņš, tajā piedalīsies Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA), "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste, "AJ Power" uzņēmumu grupas vadītājs Roberts Samtiņš, "Balticovo" Komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, kā ar "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Kehris norāda, ka enerģētika ir tautsaimniecības pamata komponente, - tās veselība tiešā veidā ietekmē ekonomikas konkurētspēju un ilgtspēju gan katras valsts, gan Eiropas Savienības (ES) līmenī. Neskatoties uz daudziem aicinājumiem, enerģētika ES ilgstoši nav bijusi prioritāte, tāpēc pietrūcis arī vienotas politikas šajā jomā.

Kā galvenos izaicinājumus Latvijai, Baltijai un ES Kehris nosauc pārorientēšanoss uz atjaunīgās enerģijas veidiem, pārtraukt atkarību no Krievijas resursiem, diversificēt enerģijas ražošanas veidus un piegādes ceļus. 

Savukārt Zīle uzsver, ka atbrīvošanās no Krievijas gāzes un naftas produktiem ilgtermiņā būs jāsabalansē ar ilgtspējas un Zaļā kursa mērķiem. Visai Eiropai, arī Latvijai, tas rada lielus izaicinājumus enerģētikas politikā - no lēmumu pieņemšanas, līdz to ieviešanai dzīvē.

Pētījums un konference tiek organizēta ar Eiropas parlamenta un ECR partijas (Eiropas konservatīvo un reformistu partija) finansiālu atbalstu.

Speciāliste brīdina par atkarības risku un aicina nedāvināt pusaudžiem loterijas biļetes
Ir cilvēki, kuriem patīk loterijas biļetes ne tikai pirkt, bet arī tās dāvināt. Bet ko tad, ja loterijas biļete tiek uzdāvināta nepilngadīgam jaunietim un atklājas, ka tajā ir laimests, skaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Kaut arī li...
Rīgā un vēl astoņās novērojumu stacijās labots novembra otrās dekādes siltuma rekords
Rīga, 12.nov., LETA. Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu visā valstī gaiss sasila līdz +11..+14 grādiem, pārspējot daudzus siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīga, 12....

Pitsburgas «Penguins» bez Bļugera uzvar NHL mačā
Otro uzvaru pēc kārtas piektdien izcīnīja latviešu hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas ar 4:2 pieveica Toronto "Maple Leafs", liecina Nacionālās Hokeja līgas (NHL) informācija.


Komentāri