lv
7uVoPN3dR44rZvPrUfj4aMlbEi3C9taNWtDQokyt
1428945

Rēzeknē pieminēs uz Sibīriju izvestos iedzīvotājus

Rēzeknē pieminēs uz Sibīriju izvestos iedzīvotājus

25.martā Rēzeknes pilsētas pašvaldība aicina rēzekniešus atminēties uz Sibīriju izvestos Rēzeknes iedzīvotājus un nolikt ziedus komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietās, informē Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietas pašvaldībā ir dzelzceļa stacijas "Rēzekne II" teritorijā, skvērā Atbrīvošanas alejā pie baptistu baznīcas, kā arī pie pieminekļa "Vienoti Latvijai". Piemiņas vietas apmeklēs un ziedus nolikt dosies arī Rēzeknes pilsētas pašvaldības vadība un deputāti, pauž pašvaldībā.

Sestdien plkst.10 notiks kopīga lūgšana Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltītajā dievkalpojumā Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, bet plkst.11 tiešraidē no Latgales Kultūrvēstures muzeja tiks nolasīti 1949.gada 25.martā no Rēzeknes izsūtīto cilvēku vārdi.

Piemiņas pasākums "Aizvestie. Neaizmirstie." notiks vienlaikus visos Latvijas novados un pilsētās, kā arī citviet pasaulē. Pirms tiks nolasīti izsūtīto vārdi, vecums un dzīves vieta, lasījumus ievadīs Valsts prezidenta Egila Levita uzruna. Lasījumu tiešraidēm no 43 pašvaldībām varēs sekot līdzi Latvijas sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" un Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapā "lnb.lv", kā arī īpaši piemiņas pasākumam izstrādātā digitālā kartē "deportetie.kartes.lv".

Rēzeknes bibliotēkās martā pieejamas tematiskās izstādes, kas veltītas 25.marta traģiskajiem notikumiem. Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā no 20. līdz 31.martam skatāma tematiska grāmatu izstāde "Skarbās vēstures lappuses". Rēzeknes 2. bibliotēkā no 23.marta līdz 6.aprīlim - izstāde "Pie stara, kas tvērušies". Rēzeknes Bērnu bibliotēkā no 22. līdz 29.martam skatāma izstāde "Tai rītā mazā gaismiņā…".

25.marts Latvijā ir Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena. Pirms 74 gadiem - 1949.gadā, no Latvijas uz Sibīriju un citiem attāliem Padomju Savienības reģioniem deportēja ap 43 000 Latvijas iedzīvotāju.

«Z-Scars» atgriežas apritē (+VIDEO)

Grupas “Z-Scars” komanda pēc četru gadu pārtraukuma ir nolēmuši atgriezties Latvijas mūzikas apritē, informē Sabiedrisko attiecību speciāliste, menedžere Liene Kiviča.

Pastiprināta klausītāju un koncertu rīkotāju interese ir pamudinājusi grupu ierakstī...

Mūzikas akadēmijā ieskandina Jāzepa Vītola 160. jubilejas gadu
Svētdien Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā norisinājās Jāzepa dienas svētku koncerts, kurā piedalījās akadēmijas simfoniskais orķestris, jauktais koris un solisti. Un kā teica akadēmijas rektors, profesors Guntars Prānis – "Vītola diena ir kā sk...
Tukumā aiztur dzērājšoferi – recidīvistu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas Tukumā fiksējot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, aiztuēja meklēšanā izsludinātu vīrieti, kurš jau piekto reizi pieķerts vadām transportlīdzekli alkohola reibumā bez aut...



Komentāri