lv
q2qput4id65OXTi34HSAac3HabOXM0Ug8PtwEsRs
1420329

Saeimas priekšsēdētājs Smiltēns vizītē apmeklēs Rumāniju un Moldovu

Saeimas priekšsēdētājs Smiltēns vizītē apmeklēs Rumāniju un Moldovu

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns no 19.marta līdz 21.martam uzturēsies vizītē Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, kur kopā ar Rumānijas valsts augstākajām amatpersonām pārrunās NATO austrumu flanga stiprināšanu, informē Saeimas Preses dienests.

Bukarestē Smiltēns un viņa vadītā delegācija - Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds (P) - tiksies ar Rumānijas Deputātu palātas prezidentu Jonu-Marčelu Čolaku, Rumānijas Senāta pagaidu prezidenti Alinu Gorgiu un Rumānijas Ministru prezidentu Nikolaju Čiuču. Tāpat plānota tikšanās ar Rumānijas Nacionālās aizsardzības ministru Angelu Tilveru, kā arī Bukarestes mēru Nikušoru Danu.

Savukārt no 21. līdz 24.martam Saeimas priekšsēdētājs uzturēsies vizītē Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, lai apliecinātu mūsu valsts solidaritāti Moldovas ceļam uz Eiropas Savienību. Tāpat ar Moldovas valsts augstākajām amatpersonām plānots pārrunāt iespējas atbalstīt Moldovu cīņā pret Krievijas centieniem destabilizēt situāciju valstī.

Moldovas parlamentā Saeimas priekšsēdētājs un viņa vadītā delegācija tiksies ar tā priekšsēdētāju Igoru Grosu. Pēc tam Latvijas delegācija tiksies ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, kā arī Ministru prezidentu Dorinu Rečanu.

Viesojoties Moldovā, Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Moldovas Ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Niku Popesku, kā arī ar deputātiem no Moldovas parlamenta Ārlietu komisijas un sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu.

Vizītes ietvaros Smiltēns un delegācija tiksies ar latviešu kopienas Moldovā pārstāvjiem, apmeklēs Ukrainas bēgļu centru, kā arī sniegs intervijas Rumānijas un Moldovas plašsaziņas līdzekļiem.

Lūznavas muižā notiks tikšanās ar rakstnieku Arno Jundzi

Ciklā "Literārās sarunas Lūznavas muižā" šodien plkst.17 notiks tikšanās ar rakstnieku, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāju, literatūrzinātnieku un raidījumu vadītāju Arno Jundzi, informēja muižas pārstāve Inga Žirgule.

Jundzes romāns "Es nemi...

Grobiņas pagastā norisināsies zemessargu plānveida apmācība

Šodien Grobiņas pagasta Dubeņu un Ālandes ciemu apkārtnē norisināsies Zemessardzes 44.kājnieku bataljona zemessargu plānveida apmācība vienības kaujas spēju uzturēšanai un pilnveidošanai, informēja Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba sabiedrisko att...

Porziņģis izlaidīs Wizards spēli pret Kings.Kāds ir iemesls?

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien slimības dēļ izlaidīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" maču pret Sakramento "Kings", pavēstīja latvieša pārstāvētā vienība.

"Wizards" paziņojumā norādīts, ka Porziņ...



Komentāri