lv
5jMtEOCshLqjWrcQh9L9oFMeylDflDNjEjsWnDTh
1414566

Rīgas pilī notiks Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums

Rīgas pilī notiks Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums

Rīgas pilī notiks diskusija par vides piesārņojuma mazināšanu, kā arī Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums, kura laikā talkas organizatori informēs par 22.aprīlī gaidāmās talkas galvenajiem mērķiem, plānoto norisi un jaunumiem.

Talkas organizatori informē, ka ieskandināšanas pasākums norisināsies 21.martā Rīgas pils Svētku zālē, un tam būs divas daļas.

No plkst.12 līdz 13.30 norisināsies diskusija "Vides piesārņojums un tā mazināšana Zaļā kursa ietvaros", kuru vadīs Vita Jaunzeme. Tajā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis, Valsts vides dienesta ģenerāldirektora vietniece Laura Anteina, Ārvalstu investoru padomes Latvijā Zaļās ekonomikas attīstības darba grupas vadītāja Dace Cīrule, kā arī Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas institūta vadošais pētnieks Magnetobioloģijas laboratorijas vadītājs Antons Kolodinskis un Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta vadošā pētniece Aiga Barisa, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Mārtiņš Kaprāns un Lielās Talkas koordinatori.

Savukārt svinīgo pasākumu plkst.14 vadīs Valdis Melderis. Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Geduševa, Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde, Īrijas vēstniece Latvijā Īmera Frīla, AS "Latvijas valsts meži" Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre, "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers, "Mežpils alus" zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta, kā arī Lielās Talkas valdītāja Vita Jaunzeme un Lielās Talkas koordiantori un atbalstītāji, Zviedrijas, Īrijas, Turcijas, Šveices, Nīderlandes un Gruzijas vēstniecību pārstāvji.

Lielā talka šogad Latvijā ieplānota 22.aprīlī.

Ābolam rezultatīva piespēle Orebro uzvarā Zviedrijas čempionāta ceturtdaļfināl

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas hokeja līgas (SHL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, viņa un Riharda Mareņa pārstāvētajai "Orebro" svinot uzvaru.

"Orebro" mājās ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Timra"...

'Nožēlo, ka neaizbrauca ātrāk' – Latvija nezina, cik iedzīvotāju pārcēlušies uz Krieviju
Vai tie ir daži simti vai vairāki tūkstoši – Latvijas valsts iestādes neapkopo informāciju un nezina, cik daudz valsts iedzīvotāju pēc pagājušā gada 24. februāra, kad Krievija izvērsa agresīvu liela mēroga karu Ukrainā, pārcēlušies uz Krieviju un tās s...
Novērš šķēršļus atbalstam paralimpiešiem, kas sacenšas ar krieviem un baltkrievi

Piektdien Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) veikusi grozījumus līgumā ar Latvijas Paralimpisko komiteju, novēršot iespējamus šķēršļus valsts finansējuma saņemšanā atsevišķu sporta veidu pārstāvjiem, informēja IZM komunikācijas nodaļā.

Grozījumi pa...



Komentāri