lv
2Z0ttGkFPwunZRK6LUukvFK7v1g1B3MUQR5Hybfw
1410236

Lietuvā bažījas par Latvijas centieniem pārņemt Vidusāzijas kravu tranzītu

Lietuvā bažījas par Latvijas centieniem pārņemt Vidusāzijas kravu tranzītu

Rumānijas centieni attīstīt "vidus koridoru" Klaipēdas ostai konkurences ziņā šķiet mazāk draudīgi nekā kaimiņvalsts Latvijas mēģinājumi pārņemt tik daudz Vidusāzijas kravu tranzīta, cik iespējams, atzinis Lietuvas Stividorkompāniju asociācijas prezidents Vaidots Šileika.

"[Kravu] plūsma no [Vidusāzijas] valstīm nav liela, bet pašlaik tā mums ir diezgan svarīga, jo vispārējās tendences nav labas," Šileikas teikto citē Lietuvas lietišķā laikraksta "Verslo žinios" portāls.

"Pateicoties šīm kravām, ne tikai rumāņiem, bet mūsu kaimiņvalstīm ir diezgan stabils darbs. Mēs ne īpaši jūtam rumāņu centienus - mūs vairāk ietekmē Latvijas ostas, mēs no to puses jūtam nopietnu konkurenci," sacījis Lietuvas Stividorkompāniju asociācijas prezidents.

Vidusāzijas kravas lielākoties tiek vestas uz Klaipēdu no Kazahstānas un Tadžikistānas, daļa no tām ir konteineros. Pēdējā laikā uz Vidusāziju caur Klaipēdu transportēts daudz vēja ģeneratoru, teicis Šileika.

"Būtu diezgan sarežģīti precīzi nosaukt šo kravu apmēru - domāju, ka varētu būt līdz miljonam tonnu gadā jeb 2-3%. Summa nav liela, bet ļoti svarīga. Tāpēc cīņa par šīm valstīm ir ļoti intensīva," piebildis Šileika.

Smiltēns: Mums pašiem ir aktīvi jāveido ārpolitiskā vide, kurā mēs dzīvojam

Mums arvien vairāk jāapzinās, ka ar katru savu lēmumu vai izvairīšanos no lēmumu pieņemšanas veidojam nākotnes Eiropas drošības vidi, jauno drošības arhitektūras pamatu, šodien uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), atklājot parlamentā n...

Ko darīt, ja sākusies urīna nesaturēšana? 53%, kurus tas skar, nedara neko!

Kopumā 53% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kuri cieš no urīna nesaturēšanas, norādījuši, ka neko nedara, lai šo problēmu risinātu, liecina pētījuma dati, kas iegūti februārī aptaujājot vairāk nekā 880 respondentu, informēja "Tamro Latvija" mārketinga u...

Broņoto spēku pārtikas skandāla dēļ, Konservatīvie rīkojas! Kā?

Pēc Aizsardzības ministrijas 220 miljonu bruņoto spēku pārtikas iepirkuma skandālā, "Konservatīvie" aicina valdību veidojošās partijas atsaukt savus biedrus no iepirkumu komisijām, informēja "Konservatīvie" kanceleja.

Ņemot vēlā atklātībā nonākušo infor...



Komentāri