lv
6qfGgpePZ6JO7Poy0PCPOb2yflzfvkbkIOsSp2nz
1408087

Šmits: Augu aizsardzības līdzekļu samazinājumā jāņem vērā situācija dalībvalstīm

Šmits: Augu aizsardzības līdzekļu samazinājumā jāņem vērā situācija dalībvalstīm

Augu aizsardzības līdzekļu lietojuma samazinājumā jāņem vērā situācija dalībvalstīs, ceturtdien tikšanās laikā ar ES veselības un pārtikas drošuma komisāri Stellu Kirjakidu uzsvēra zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

Tikšanās laikā ministrs un komisāre pārrunāja vairākus Eiropas Komisijas (EK) jau sagatavotos un drīzumā publicējamos likumdošanas aktu priekšlikumus pārtikas, veterinārijas un augu aizsardzības jomās.

Jautājumā par EK priekšlikumu samazināt augu aizsardzības līdzekļu lietojumu lauksaimniecībā, Šmits norādīja, ka augu aizsardzības līdzekļu samazinājumā ir jāņem vērā dalībvalstu specifika un īpašās situācijas, un nav pieļaujama lineāras samazinājuma metodes piemērošana visām ES valstīm pēc viena principa.

Kirjakida uzsvēra, ka ir atvērta tālākām diskusijām, lai pragmatiskā veidā rastu abpusēji pieņemamu risinājumu. Viņa pauda, ka EK līdz jūnija beigām sagatavos detalizētāku ietekmes izvērtējumu par iespējamiem kritērijiem augu aizsardzības līdzekļu lietojuma samazinājumam, lai, cik iespējams, ņemtu vērā Latvijas un citu dalībvalstu specifiskās situācijas.

Komisāre vairākkārt atkārtoja, ka "nekas nav akmenī iecirsts" un ir gatava turpmākām diskusijām.

Iepriekš aģentūrai LETA Zemkopības ministrijā skaidroja, ka EK plānotais mērķis samazināt augu aizsardzības līdzekļu izmantošanu par 61% ir pārmērīgs attiecībā uz Latviju.

ZM uzsver, ka Latvijā augu aizsardzības līdzekļu lietojums lauksaimniecībā ir viens no zemākajiem ES, kā arī divas līdz piecas reizes mazāks nekā vidēji ES.

Rolands Šmits gūst 18 punktus Eirolīgas spēlē, bet Žalgiris tomēr zaudē

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā guva 18 punktus Kauņas "Žalgiris" zaudējumā.

"Žalgiris" mājas spēlē piekāpās Pirejas "Olympiakos" ar 72:74 (17:15, 17:25, 15:21, 23:13).

Šmits 30 minūtēs un 29 sekundēs laukumā grozā ra...

Brīvās Krievijas forums Rīgā rīkos 4.Pretkara konferenci

Rīgā 24.martā un 25.martā norisināsies organizācijas "Brīvās Krievijas forums" rīkotā 4.Pretkara konference, informēja pasākuma rīkotāji.

Viņi atzīmē, ka konferences dalībnieki pārrunās, kā sniegt palīdzību politiskajiem emigrantiem un ukraiņu bēgļiem, ...

TTT Rīga basketbolistēm uzvara Baltijas līgas spēlē Klaipēdā

"TTT Rīga" basketbolistes ceturtdien savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru "Betsafe" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) spēlē.

Rīdzinieces ar 103:50 (19:11, 32:12, 31:14, 21:13) sagrāva Šauļu "Vilmeras".

Uzvarētāju labā 22 punktus un desmit a...



Komentāri