lv
I1NDRFXA4eVLpCijH7rzi9Pr6UmFir4IkDvOChhz
1405936

Latvijas pilsēta piedalījās vienā no pasaulē lielākajām tūrisma izstādēm

Latvijas pilsēta piedalījās vienā no pasaulē lielākajām tūrisma izstādēm

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) no 7.marta līdz 9.martam kopā ar Latvijas tūrisma nozares profesionāļiem piedalījās pasaulē vadošajā tūrisma izstādē "ITB Berlin" Berlīnē, Vācijā, informēja pašvaldības TIC pārstāvji.

Viens no lielākajiem tūrisma forumiem pasaulē "ITB Berlin" notiek jau kopš 1966.gada. COVID-19 pandēmijas dēļ 2020. un 2022.gadā izstāde tika atcelta, bet 2021.gadā izstāde notika attālinātā formātā. Šogad izstādes organizatori izvēlējās jaunu formātu, kas ietvēra jau iepriekš ieplānotas tikšanās ar Eiropas tūrisma profesionāļiem un tūroperatoriem.

Pēc organizatoru sniegtās informācijas, šogad izstādē piedalījās aptuveni 5 500 izstādes dalībnieku no 161 valsts, kuru apmeklēja vairāk kā 90 000 apmeklētāju.

Dalība šāda mēroga tūrisma pasākumos sniedz iespēju piesaistīt jaunus potenciālos viesus ne tikai Latvijai, bet arī Ventspils pilsētai kā atpazīstamam tūrisma galamērķim, pauž pašvaldībā. B2B tikšanās bija iepriekš pārdomātas un ietvēra saistošās uzņēmējdarbības jomas. Ar abpusēju piekrišanu tikšanās notika ar uzņēmējiem no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Dānijas, Nīderlandes, Norvēģijas,Vācijas, Anglijas, kā arī Etiopijas, un atsvaidzināta komunikācija arī ar pašmāju tūroperatoriem.

Piedalīšanās starptautiskajās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Kurzemes Tūrisma asociācijas atbalstu.

Izdota monogrāfija «Vidzemes muižas un to bibliotēkas»
Latvijas Nacionālā bibliotēka izdevusi vēsturnieces Kristīnes Zaļumas monogrāfiju "Vidzemes muižas un to bibliotēkas". Apjomīgajā pētījumā apkopotas ziņas, dokumenti un attēli par Vidzemes muižu bibliotēku lomu Latvijas kultūras attīstībā trīs gadsimtu...
Plāno veidot jaunu dzīvojamo rajonu ekskluzīvā Liepājas vietā

Izstrādāts lokālplānojums un saistošie noteikumi par zemesgabalu Klaipēdas ielā 138, Liepājā, kas paredz šo ekskluzīvo teritoriju netālu no pludmales attīstīt kā jaunu dzīvojamo rajonu, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisk...

Šogad telefonkrāpnieki apkrāpuši jau 193 iedzīvotājus

Šī gada pirmajos divos mēnešos starptautiski telefonkrāpnieki ir apkrāpuši 193 Latvijas iedzīvotājus, informēja Valsts policijā.

Visbiežāk krāpnieki ir uzdevušies par policijas, banku vai "Google" darbiniekiem, kā arī finanšu speciālistiem. Lielākoties ...



Komentāri