lv
H7lgoEEGr2FGoyJhys4SWzqxWPfa48A4gIZ65R4K
1403396

Militārā atbalsta sniegšana Ukrainai bija vēsturiski unikāla situācija

Militārā atbalsta sniegšana Ukrainai bija vēsturiski unikāla situācija

Militārā atbalsta sniegšana Ukrainai bija vēsturiski unikāla situācija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) direktors Kārlis Bukovskis.

Viņš paskaidroja, ka situācija bijusi unikāla, jo Eiropas savienības (ES) institūcijām, Eiropas Komisijai (EK) ir noteikts skaits ar kompetencēm, par kurām vispār drīkst lemt.

"Militārie jautājumi nav vieni no tiem," viņš piebilda.

"Uz mums skatās, jo mēs esam tie, kas pazīst Krieviju. Ir gadījumi, kad pie mums vēršas valstis un pārstāvji, kas iepriekš nelikās ne zinis vai varbūt pat nezināja, kur atrodas Baltija," runājot par pašreizējo situāciju, teica Bukovskis.

Latvijas sniegtais atbalsts Ukrainai pagājušā gada laikā pārsniedzis 1% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt ES palīdzība Ukrainai ir sasniegusi 50 miljardus eiro.

Pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Bankām ir jāsniedz krietni lielāks ieguldījums Latvijas ekonomikas attīstībā

Bankām ir jāsniedz krietni lielāks ieguldījums Latvijas tautsaimniecības attīstībā, aktīvāk kreditējot un palīdzot valstij augt straujāk, aģentūrai LETA uzsvēra Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, komentējot diskusijas Lietuvā par solidaritātes ...

Vai radošums ir sakrāls, un kam pieder mākslas darbs? Saruna par mākslīgo intelektu un cilvēkiem
Nav ne jausmas, bet tas mani ļoti interesē, – tā varētu raksturot sajūtas ap mākslīgo intelektu (MI), kas arvien vairāk ienāk mūsu dzīvē. Kā tas var mums palīdzēt, kā dalīt autorību, kopradot darbus ar MI, un kas notiek mūsu "melnajā kastē"? Šajā jomā ...
Kurucs ar lielisku sniegumu palīdz uzvarē FIBA Čempionu līgas spēlē

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma spēlē izcēlās ar 16 punktiem un palīdzēja Strasbūras SIG izcīnīt panākumu.

Strasbūras vienība, kuru vada Latvijas vīriešu basketbola iz...



Komentāri