lv
dUFbITV1N7v3W753MhTrDX5MFYtrFL1x1r4vK0WC
1402940

Vai radošums ir sakrāls, un kam pieder mākslas darbs? Saruna par mākslīgo intelektu un cilvēkiem

Vai radošums ir sakrāls, un kam pieder mākslas darbs? Saruna par mākslīgo intelektu un cilvēkiem
Nav ne jausmas, bet tas mani ļoti interesē, – tā varētu raksturot sajūtas ap mākslīgo intelektu (MI), kas arvien vairāk ienāk mūsu dzīvē. Kā tas var mums palīdzēt, kā dalīt autorību, kopradot darbus ar MI, un kas notiek mūsu "melnajā kastē"? Šajā jomā ir vēl daudz neatbildētu jautājumu, bet "Kultūras rondo" sarunājas četri profesionāļi, kuri var to analizēt: juriste intelektuālā īpašuma tiesību jautājumos Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, profesionālās doktora studiju programmas direktors Andris Teikmanis, fotogrāfs, grafikas dizainers, mājaslapu veidotājs un aplikāciju izstrādātājs Sandijs Ruļuks un jauno mediju mākslinieks Jurģis Peters.
Kurucs ar lielisku sniegumu palīdz uzvarē FIBA Čempionu līgas spēlē

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma spēlē izcēlās ar 16 punktiem un palīdzēja Strasbūras SIG izcīnīt panākumu.

Strasbūras vienība, kuru vada Latvijas vīriešu basketbola iz...

Lemberga krimināllietu turpinās iztiesāt nākamnedēļ

Koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietu Rīgas apgabaltiesa plāno turpinās skatīt 20.martā plkst.10, informē tiesa.

Tiesas sēdē turpināsies Lember...

Fogelis: Jārod veids, kā vienoties par kopēju platformu interešu pārstāvniecībai

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) pārstāvētajai nozarei šogad ir jāspēj vienoties par platformu, kas ļautu nodrošināt kopēju interešu pārstāvniecību un lielāku ietekmi sabiedrībā, sadarbībā ar partneriem un citos sektoros, trešdien LSFP biedru ...



Komentāri