lv
NZs1CQzlExKEkTYO9S8uC0sAixoe7WZgIGlDwRgg
1388636

Skolēnu brīvlaika aktivitātēm 33% vecāku tērēs ap 300 eiro

Skolēnu brīvlaika aktivitātēm 33% vecāku tērēs ap 300 eiro

Plānojot skolēnu brīvlaika aktivitātes, trešdaļa jeb 33% vecāku tām veltīs vairāk nekā 300 eiro, pavēstīja viena no Latvijas bankām, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujas dati liecina, ka apmēram 45% skolas vecuma bērnu vecāku pavasara skolēnu brīvlaikā ieplānojuši dažādas aktivitātes, lai kvalitatīvi pavadītu laiku kopā ar ģimeni vai pilnveidotu bērnu zināšanas un prasmes ārpus skolas.

Līdz 100 eiro skolēnu brīvlaikā tērēs aptuveni katrs piektais jeb 21% vecāku, no 101 eiro līdz 200 eiro šajā laikā tērēs nedaudz vairāk jeb 22% vecāku, savukārt no 201 eiro līdz 300 eiro brīvlaika aktivitātēm novirzīs 19% aptaujāto skolas vecuma bērnu vecāku. Savukārt 6% atzīst, ka neveltīs skolēnu brīvlaika aktivitātēm papildu naudu.

Lielākā daļa jeb 62% aptaujāto vecāku pavasara brīvlaika aktivitātes plāno apmaksāt no ikmēneša ienākumiem, savukārt 42% respondentu izmantos uzkrājumus.

Aptaujā gandrīz katrs piektais no vecākiem norādīja, ka šajā laikā kopā ar bērniem dosies apceļot Latviju, savukārt 16% - dosies ceļojumā ārpus valsts robežām. Tajā pašā laikā 9% aptaujāto vecāku atvases dosies uz nometnēm, lai kvalitatīvi pavadītu laiku ārpus mājas. Neliela daļa vecāku atzīmējusi, ka viņu bērni izmantos skolēnu brīvlaiku, lai strādātu un nopelnītu naudu.

Vienlaikus apmēram 50% vecāku norādījuši, ka neplāno bērniem papildu aktivitātes skolēnu brīvlaikā.

Aptaujā piedalījās 1004 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Pretrunīgi vērtētais Indrašis iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā
Latvijas hokeja izlase treniņnometni Rīgā un Tamperē gaidāmajam pasaules čempionātam neoficiālā manierē sāks marta beigās, turklāt kandidātu sarakstā iekļauts arī pretrunīgi vērtētais uzbrucējs Miks Indrašis.
Luksemburgas lielhercogs iecelts par Atzinības krusta lielkrusta komandieri

Luksemburgas lielhercogs Anrī iecelts par Atzinības krusta lielkrusta komandieri, liecina Ordeņa kapitula paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Savukārt Luksemburgas Lielhercogistes ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns un Luks...

Šilovs atvaira 33 metienus un tiek atzīts par labāko spēlētāju, bet zaudē AHL

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā atvairīja 33 pretinieku metienus un tika atzīts par mača labāko spēlētāju, viņa pārstāvētajai Ebotsfordas "Canucks" piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā.

L"Canucks" sav...



Komentāri