lv
jVwBq2sjwA8m1ZJKkLZjqVZGemskD9Weiq6ikoha
1373708

Par Igaunijas pagaidu pilnvaroto lietvedi Krievijā iecelts Marts Tarmaks

Par Igaunijas pagaidu pilnvaroto lietvedi Krievijā iecelts Marts Tarmaks

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu par Igaunijas pagaidu pilnvaroto lietvedi Krievijā iecēlis karjeras diplomātu Martu Tarmaku, ziņo laikraksts "Postimees". Jaunajā amatā viņam jāstājas 1.aprīlī.

Pašlaik Tarmaks ir Igaunijas vēstniecības Lietuvā padomnieks. Iepriekš viņš bijis Igaunijas vēstnieks Portugālē, Marokā, Somijā un Brazīlijā.

Jau ziņots, ka 23.janvārī janvārī toreizējais Igaunijas vēstnieks Krievijā Marguss Laidre tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, kur tika informēts, ka Maskava pazemina savstarpējās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim un viņam līdz 7.februārim jāatstāj Krievija.

Reaģējot uz tādu Krievijas lēmumu, tajā pašā dienā Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu paziņoja, ka Igaunija ievēros vienlīdzības principu un arī Krievijas vēstniekam Tallinā Vladimiram Ļipajevam līdz 7.februārim jāatstāj valsts.

Pirms tam 11.janvārī Igaunija informēja Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem. Lēmuma mērķis bija panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.

Savukārt 23.janvārī Latvija nolēma pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā un no 24.februāra atsauca savu vēstnieku Maskavā Māri Riekstiņu. ĀM pieprasīja arī Krievijas vēstniekam Rīgā Mihailam Vaņinam līdz 24.februārim atstāt Latviju.

Jau vēstīts, ka reaģējot uz Krievijas karavīru pastrādātajām zvērībām Kijivas piepilsētā Bučā, Lietuvas valdība pērn aprīlī nolēma pazemināt Lietuvas un Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības līmeni un izraidīja no valsts Krievijas vēstnieku Lietuvā Alekseju Isakovu. Tikmēr Lietuvas vēstnieks Krievijā tika atsaukts 1.jūnijā.

ES konkurētspējas pamatā jābūt atvērtai un ambiciozai tirdzniecības politikai

Eiropas Savienības (ES) konkurētspējas un ekonomiskās izaugsmes pamatā ir jābūt atvērtai un ambiciozai tirdzniecības politikai, uzsvēra Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Gunda Reire, kura piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē pa...

LĀB prezidente Ilze Aizsilniece par veselības aprūpes nākotni
Latvija strauji dodas maksas veselības aprūpes virzienā un, "vēlākais, vasarā nozarē iestāsies smaga krīze" – tā par sekām, ko raisīs ilgstoši nepietiekamais finansējums nozarei, izteikusies Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece. &...
40% Latvijas iedzīvotāju sagādā grūtības siltumenerģijas rēķinu apmaksa

Siltumenerģijas rēķinu apmaksa sagādā grūtības 40% Latvijā iedzīvotāju, savukārt aptuveni 20% ir apsvēruši dzīvesvietas maiņu, piektdien Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) un bankas "Citadele" rīkotajā diskusijā sacīja bankas "Cit...



Komentāri