lv
iy1mrqUNnCO2W1WyIMIbbE2U8oLVBcMIe7dIwMDa
1363282

VAR Latvijas futbola virslīgā debitēs "Audas" un "Super Nova" spēlē

VAR Latvijas futbola virslīgā debitēs "Audas" un "Super Nova" spēlē

Tiesneša video asistenta sistēma (VAR) Latvijas futbola vēsturē pirmo reizi tiks izmantota "Optibet" virslīgas pirmās kārtas spēlē starp Ķekavas "Audas" un Salaspils "Super Nova" vienībām, vēsta Latvijas Televīzijas sporta ziņu redakcija.

Mačs plānots sestdien plkst.17 "Mežaparks SV" laukumā.

2023.gada sezonā "Optibet" virslīgā VAR sistēmu izmantos pirmoreiz Latvijas futbola čempionāta vēsturē.

Pirmajā aplī VAR plānots izmantot vienu reizi katrā kārtā. Sezonas laikā ir iespēja apkalpojamo spēļu skaitu palielināt līdz 72 mačiem. Apkalpojamo spēļu skaitu nosaka fakts, ka šobrīd Latvijā ir tikai viens VAR izmantošanai atbilstoši pielāgots minibuss.

Lēmumu, uz kurām spēlēm nosūtīt VAR brigādi, pieņems par tiesnešu segmentu atbildīgie Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbinieki. Sezonas griezumā VAR spēļu izvēlē tiks piemēroti divi principi - vienāds VAR spēļu skaits visām komandām un sportiskais princips.

Šobrīd pirms gaidāmās sezonas ir astoņi sertificēti galvenie tiesneši, kuri gatavojas darbam jaunajā virslīgas sezonā. Tie paši astoņi var būt arī VAR tiesneši, tāpat ir astoņi darbam ar VAR apmācīti un sagatavoti VAR tiesnešu asistenti.

Tuvākajos 10-15 gados māju nolietojums sasniegs kritisko slieksni

Daudzdzīvokļu māju iemītnieki nokļuvuši apburtajā lokā.

Ģeopolitiskā un energokrīze, arī pieaugošā inflācija strauji ietekmē arī mājokļu uzturēšanu: daudziem ir problēmas samaksāt mājokļa uzturēšanas izdevumus, uzkrājas komunālie parādi. Tas ir kā apbur...

Kopš aprīļa Baltkrievijā apcietināti 18 ceļotāji no Latvijas

Kopš 2022.gada aprīlī Baltkrievijā ieviestā bezvīzu režīma ir apcietināti 18 ceļotāji no Latvijas, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM skaidroja, ka šos 18 ceļotājus Baltkrievijas iestādes apsūdz par dažādiem likumu pārkāpumiem Baltkrievijā.

Neskatoti...

Čehijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs Balinskis apstiprina savu dalību PČ

Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā un Tamperē, piekritis palīdzēt Čehijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs Uvis Jānis Balinskis, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jau vēstīts, ka iepriekš piekrišanu palīdzēt vals...



Komentāri