lv
MjTczOuoncBnJeMBZ8OBAXhXT7o07iEGq8syxe29
135033

Režisors Kairišs un aktieris Avots par godalgoto filmu 'Janvāris'

Režisors Kairišs un aktieris Avots par godalgoto filmu 'Janvāris'
Režisora Viestura Kairiša jaunākā filma "Janvāris", kas jau plūkusi laurus vairākos starptautiskos kinofestivālos, savu Latvijas pirmizrādi beidzot piedzīvo šonedēļ 11. novembrī. "Janvāris" ir stāsts par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos. Kādēļ Kairišs šo uzskata par savu līdz šim personiskāko filmu, un kādēļ ir svarīgi runāt par neatkarības atjaunošanas laika notikumiem - par to Monika Cālīte raidījumā "KultūrKlubs" runā ar pašu režisoru, kā arī galvenās lomas atviedotāju Kārli Arnoldu Avotu.
Irāna palielina bagātinātā urāna krājumus, ziņo ANO
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) kodolenerģijas uzraudzības iestāde ceturtdien paziņoja, ka Irāna turpina palielināt savus augsti bagātinātā urāna krājumus, ziņo "Politico".
'Īsts patriotisms sāp' – Kairišs un Avots par dzimtenes mīlestību un filmu 'Janvāris'
"Es esmu daudz ārkārtīgi kritiski runājis par Latvijas valsti un man ļoti bieži ir teikuši – nu tu neesi patriots, tu nemīli savu valsti. Es tieši uzskatu, ka kas tad ir vēl lielāka mīlestība, kā kad sāp par to?" – tā raidījumā "KultūrKlubs" iztei...
Nedrīkst palikt tikai pagātnē. Saruna ar akordeonisti Kseniju Sidorovu
Sestdien, 12. novembrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" kamermūzikas programmā "Starp sapni un nomodu" uzstāsies pasaulē atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova.


Komentāri