lv
H0ESvzbIQXQZWb1ACz29L1ygFlFhDWLo89rJy3pd
135031

'Īsts patriotisms sāp' – Kairišs un Avots par dzimtenes mīlestību un filmu 'Janvāris'

'Īsts patriotisms sāp' – Kairišs un Avots par dzimtenes mīlestību un filmu 'Janvāris'
"Es esmu daudz ārkārtīgi kritiski runājis par Latvijas valsti un man ļoti bieži ir teikuši – nu tu neesi patriots, tu nemīli savu valsti. Es tieši uzskatu, ka kas tad ir vēl lielāka mīlestība, kā kad sāp par to?" – tā raidījumā "KultūrKlubs" izteicās režisors Viesturs Kairišs. Viņš un aktieris Kārlis Arnolds Avots stāstīja par filmu "Janvāris", kuras sižets vērpts ap barikāžu laika notikumiem, bet jautāti, kā paši izprot patriotismu, abi mākslinieki pauda līdzīgas atziņas – īsts patriots ne tikai piesprauž prievīti pie mēteļa un aizdedz svecīti pie pieminekļa, bet izjūt patiesas sāpes par valstī notiekošo un aktīvi darbojas, lai to mainītu.
Nedrīkst palikt tikai pagātnē. Saruna ar akordeonisti Kseniju Sidorovu
Sestdien, 12. novembrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" kamermūzikas programmā "Starp sapni un nomodu" uzstāsies pasaulē atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova.
Vācijas parlaments pagarinājis atomelektrostaciju ekspluatāciju
Vācijas federālais parlaments piektdien atļāva atlikt valstī strādājošo atomelektrostaciju (AES) slēgšanu, lai izvairītos no iespējamā elektroenerģijas deficīta. Par AES ekspluatācijas pagarināšanu iepriekš bija vienojusies Vācijas koalīcijas valdība.
LU plāno atvēlēt vienu miljonu eiro Botāniskā dārza Palmu mājas atjaunošanai
Latvijas Universitāte (LU) ir uzsākusi iepirkumu viena miljona eiro apmērā, lai atjaunotu LU Botāniskā dārza Palmu māju, liecina informācija Iepirkuma un uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.


Komentāri