lv
8GcBgaG5XjEn3YBAcJPMTSo0vCNNTwkpIzgFNup7
134459

Ķīna atvieglo Covid-19 ierobežojumus

Ķīna atvieglo Covid-19 ierobežojumus

Ķīna piektdien atvieglojusi daļu no stingrajiem ierobežojumiem, kas noteikti cīņā pret Covid-19, saīsinot karantīnas periodu iebraucējiem no desmit līdz astoņām dienām un atsakoties no prakses pēkšņi atcelt avioreisus, ja noteiktam pasažieru skaitam konstatēts Covid-19.

Nacionālā veselības komisija arī paziņoja par atteikšanos no prasības identificēt un izolēt "sekundārās tuvās kontaktpersonas".

Valdība televīzijā paziņoja, ka ietekmīgā Politbiroja pastāvīgā komiteja, ko veido septiņi locekļi, ceturtdien apstiprinājusi šos aizliegumus.

Ieceļotājiem joprojām būs jāveic seši nukleīnskābju testi un astoņas dienas būs jāievēro karantīna.

Taču ceļotājiem turpmāk būs jāuzrāda tikai viens negatīvs Covid-19 tests 48 stundu laikā pirms iekāpšanas lidmašīnās uz Ķīnu. Līdz šim tika prasīti divi testi.

Jaunie noteikumi paredz, ka atsevišķas ceļotāju grupas, piemēram, svarīgi uzņēmēji un sportisti, varēs neievērot karantīnu, kamēr vien uzturas noteiktā ierobežotā teritorijā.

Ceturtdien Latvijā reģistrēti 388 Covid-19 gadījumi; 3 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 388 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā diennakts laikā...

Kas tiesās? Latvijas tiesneši strauja tuvojas pensijas vecumam

Latvijas tiesnešu vidū vērojama strauja tuvošanās pensijas vecumam, un vidējā laika termiņā tas var novest pie augsta vakanto amata vietu skaita un grūtībām aizpildīt brīvās tiesnešu amata vietas.

Tieslietu padomes sekretariāta zinātniski analītiskais p...

«Ezītis miglā» atklājis jaunu franšīzi «Ezīša Kofīšops»

Bāru tīkls "Ezītis miglā" Rīgā atklājis jaunu franšīzes uzņēmumu "Ezīša Kofīšops", informēja "Ezītis miglā" Tirgvedības direktore Maija Skrējāne.

Taujāta par veiktajām investīcijām, Skrējāne skaidroja, ka "Ezīša Kofīšopa" īpašnieki patlaban nevar nosauk...



Komentāri