lv
QGd9asBHV42k5QC27g6FCawrjL7U3nU58IhxTe7E
134452

Kas tiesās? Latvijas tiesneši strauja tuvojas pensijas vecumam

Kas tiesās? Latvijas tiesneši strauja tuvojas pensijas vecumam

Latvijas tiesnešu vidū vērojama strauja tuvošanās pensijas vecumam, un vidējā laika termiņā tas var novest pie augsta vakanto amata vietu skaita un grūtībām aizpildīt brīvās tiesnešu amata vietas.

Tieslietu padomes sekretariāta zinātniski analītiskais padomnieks Rihards Veinbergs piektdien informēja Tieslietu padomes locekļus par demogrāfisko situāciju Latvijas tiesu sistēmā, aktuālo tiesnešu skaitu un sadalījumu pa tiesām, kā arī neaizpildīto amata vietu skaitu. Latvijā kopumā strādā 534 tiesneši, no kuriem 36 jau šobrīd ir tiesīgi doties izdienas pensijā, savukārt 144 tiesneši varētu doties izdienas pensijā tuvāko piecu gadu laikā.

Līdz ar to secināms, ka Latvijas tiesnešu vidū vērojama strauja tuvošanās pensijas vecumam. Vidējā termiņā tas var novest pie augsta vakanto amata vietu skaita un grūtībām aizpildīt brīvās tiesnešu amata vietas.

Tāpat Latvijā vērojams zemākais vīriešu īpatsvars tiesnešu vidū starp visām Eiropas Padomes dalībvalstīm - 19%.

Tieslietu padome arī piektdien nolēma sasaukt Tiesnešu konferenci 2023.gada 19.maijā un uzaicināja tiesnešus iesniegt priekšlikumus Tiesnešu konferencē aplūkojamiem jautājumiem.

«Ezītis miglā» atklājis jaunu franšīzi «Ezīša Kofīšops»

Bāru tīkls "Ezītis miglā" Rīgā atklājis jaunu franšīzes uzņēmumu "Ezīša Kofīšops", informēja "Ezītis miglā" Tirgvedības direktore Maija Skrējāne.

Taujāta par veiktajām investīcijām, Skrējāne skaidroja, ka "Ezīša Kofīšopa" īpašnieki patlaban nevar nosauk...

Kambodžā sācies ASEAN bloka samits; prioritātēs situācija Mjanmā
Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) līderi 11.novembrī sāka ikgadējo samitu, kurā, visticamāk, dominēs aizvien pieaugošā vardarbība un politiskā nestabilitāte Mjanmā, informē medijs "Reuters".
Studiju maksas samazināšana attālinātu studiju dēļ nav pamatota, saka RSU
Studentu iesniegtā iniciatīva par studiju maksu samazināšanu gadījumos, ja mācību process norit attālināti, konkrētajā gadījumā nav pamatota, skaidroja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju prorektore Tatjana Koķe.


Komentāri