lv
8HnqQleIVYiv55j4T3IWYZp4UbVLkOqGQoSs0tnp
1338817

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētkus pārceļ. Jo būs draņķīgs laiks!

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētkus pārceļ. Jo būs draņķīgs laiks!

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētku rīkotāji, atsaucoties uz Latvijas meteoroloģiju brīdinājumu, ka sestdien Rīgā ir gaidāma vētra, kas brāzmās var sasniegt ātrumu 25 metrus sekundē. Ievērojot ārā notiekoša pasākuma specifiku un lai neapdraudētu dalībniekus un viesus, pasākuma organizatori pieņēma lēmumu par tā pārcelšanu.

Svētki pārcelti uz 18.martu. Tie sāksies pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, pie kuras no plkst.12.00 līdz 13.00 notiks dalībnieku reģistrācija kostīmu konkursā. Konkurss notiks vairākās nominācijās.

Savukārt plkst.13.00 sāksies kostīmu gājiens, kas virzīsies cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā, Vecrīgā. Svētki turpināsies ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm. Pasākumā uzstāsies duets "Pipes and Drums" un grupa "Funcoolio".

Pasākuma laikā notiks viktorīna "Patiesība vai viltus ziņa", tāpat svētku viesi varēs piedalīties tematiskās spēlēs, piemēram, kvestā "Detektīvstāsts", kas paredzēts bērniem no 8 līdz 12 gadiem, antiekskursijā "Moriartija atriebība", kas paredzēta ieaugušajiem un pusaudžiem. Tāpat notiks kvests-izmeklēšana "Pa noziegumu pēdām".

Savukārt tie, kas vēlas izstaigāt režisora Igora Masļeņņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona" filmēšanas vietas, var pieteikties ekskursijai ar gidu. Ekskursija sāksies plkst.10.30 un plkst.15.00 pie Latvijas Radio ēkas.

Martā Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī notiks lektoriji ar kinokritiķi Oļegu Peku "Šerloks Holmss un viņa vieta un nozīme angļu detektīvžanra vēsturē".

Bukonts: LVM pagaidu padomei nebūs «ieskriešanās perioda»

VAS "Latvijas valsts meži" pagaidu padomei nebūs "ieskriešanās perioda", norāda Latvijas kokrūpniecības federācijas (LKF) izpilddirektors Artūrs Bukonts.

Viņš informē, ka LKF prezidijs aicina LVM padomi iespējami īsākā laika posmā organizēt tikšanos, la...

Levits ar Zelenski pārspriež atbalsta intensificēšanas iespējas

Latvijas prezidents Egils Levits šodien ir devies uz Ļvivu, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

"Saturīga un simboliska Latvijas prezidenta vizīte Ukrainā. Paldies par principiālo atbalstu gan militāri, gan politiski, par skaidru izpr...

Sestdien Rīgā un citviet Latvijā gaidāma sniega vētra

Sestdien Rīgā un citviet Latvijā plosīsies vējš un sniegputenis, sinoptiķi gatavojas izsludināt oranžās pakāpes brīdinājumus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka brīvdienās visā valsts teritorijā gaidāma snigšana un stipras vē...



Komentāri