lv
bmeTYc90mws44Whafb8TlnAP1KOOr5qRizsqv96U
1338616

Bukonts: LVM pagaidu padomei nebūs «ieskriešanās perioda»

Bukonts: LVM pagaidu padomei nebūs «ieskriešanās perioda»

VAS "Latvijas valsts meži" pagaidu padomei nebūs "ieskriešanās perioda", norāda Latvijas kokrūpniecības federācijas (LKF) izpilddirektors Artūrs Bukonts.

Viņš informē, ka LKF prezidijs aicina LVM padomi iespējami īsākā laika posmā organizēt tikšanos, lai abpusēji iezīmētu prioritāri risināmos jautājumus meža nozares attīstībai.

Tāpat LKF vērtējumā padomes sastāvā ir "veiksmīgs balanss starp valsts kapitālsabiedrībai būtisko vispārējo vadības kompetenču, kā arī nozares specifiku pārzinošiem augsta līmeņa ekspertiem".

Vienlaikus federācija izsaka pateicību par sadarbību līdzšinējam LVM padomes sastāvam un padomes priekšsēdētājam Edmundam Beļskim, kurš, kā norāda LKF "ar savu darbu ir mērķtiecīgi stiprinājis valsts mežu apsaimniekotāja stratēģiskās attīstības virzienus, atvērti un vienlaikus veselīgi kritiski uzklausot meža nozares pārstāvjus".

Jau ziņots, ka piektdien LVM akcionāru sapulcē apstiprināta kompānijas pagaidu padome, pēc tam, kad padomes amatus atstāja visi tās locekļu.

Pēc Zemkopības ministrijā paustā, LVM padomē iecelta Zane Driņķe, Mārtinš Gaigals, Sintija Ķikste, Mārtiņš Līdums un Edvīns Zakovics.

Ministrijā informē kā šī būs tikai pagaidu padome, bet nākamnedēļ ZM rakstīs vēstuli Valsts kancelejai ar lūgumu izsludināt publisku konkursu uz padomes locekļu amatiem.

Tāpat vētīts, ka LVM apgrozījums 2022.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 566,577 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās divas reizes - līdz 258,485 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KF ir dibināta 2000.gadā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanas Latvijā.

Levits ar Zelenski pārspriež atbalsta intensificēšanas iespējas

Latvijas prezidents Egils Levits šodien ir devies uz Ļvivu, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

"Saturīga un simboliska Latvijas prezidenta vizīte Ukrainā. Paldies par principiālo atbalstu gan militāri, gan politiski, par skaidru izpr...

Sestdien Rīgā un citviet Latvijā gaidāma sniega vētra

Sestdien Rīgā un citviet Latvijā plosīsies vējš un sniegputenis, sinoptiķi gatavojas izsludināt oranžās pakāpes brīdinājumus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka brīvdienās visā valsts teritorijā gaidāma snigšana un stipras vē...

Alens Baibekovs: Strādāt visā pasaulē nevis tikai Latvijā
Lai izveidotu stabilu un pelnošu uzņēmumu, būtiski saprast, kur atrodas klienti, kāds ir viņu pieprasījums konkrētos tirgos un kādi instrumenti nepieciešami, lai attīstība ilgtermiņā būtu veiksmīga. Latvija ir maza, tāpēc, darbojoties tikai vietējā mēr...


Komentāri