lv
QjSHaCiuLFQoihquKvBz50Je0zXpkioX59ntRkay
1336493

Sāksies dejotāju repertuāra pārbaudes skates Deju svētkiem

Sāksies dejotāju repertuāra pārbaudes skates Deju svētkiem

Šodien sāksies Dziesmu un deju svētku deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un lielkoncerta "Balts" deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes skates, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Viņa atzīmēja, ka XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem gatavojas 16 410 dejotāji no 672 deju kolektīviem un 35 bērnu deju kolektīviem. Laikā līdz 7.maijam repertuāra pārbaudes skates norisināsies 31 vietā Latvijā.

Dejotāju sniegumu vērtēs žūrijas eksperti - deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un lielkoncerta "Balts" mākslinieciskie vadītāji, Dziesmu un deju svētku virsvadītāji un deju autori. Ikviens interesents aicināts vērot skates un atbalstīt dejotājus.

Pirmā skašu maratonu iesāks Rīga. Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šodien dejos "B", "F", "F2" un "D" grupas kolektīvi. Turpat sestdien plkst.10 uzstāsies "C" un "E1" grupas, savukārt VEF Kultūras pilī plkst.17 notiks bērnu un "B" grupas kolektīvu uzstāšanās. VEF Kultūras pilī svētdien plkst.12 sāksies "D" grupas kolektīvu skate. Deju repertuāra pārbaudes skati Rīgā noslēgs "A" grupas kolektīvi, kuri VEF Kultūras pilī uzstāsies plkst.16.30.

Ertmane norāda, ka Daugavas stadionā 7.jūlijā un 8.jūlijā notiks deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs". Deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" repertuārā iekļautas 32 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda.

Savukārt 3.jūlijā "Arēnā Rīga" notiks Latviešu skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts", kas veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā apvienota skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla. Lielkoncerts ir 18 horeogrāfu kopdarbs ar 18 jaunām dejām.

Atkāpusies visa Latvijas valsts mežu padome

No amatiem atkāpusies visa VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) padome, ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzija.

Patlaban visa padome, tai skaitā tās priekšsēdētājs Edmunds Beļskis, uzrakstījuši atlūgumus.

Jau ziņots, ka atlūgumu kā pirmais pirms aptuveni div...

BIB provizoriskie zaudējumi pērn sasnieguši 26,8 miljonus eiro

Latvijas "Baltic International Bank", kuras finanšu pakalpojumu sniegšana tika apturēta 2022.gada 12.decembrī, pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar zaudējumiem 26,773 miljonu eiro apmērā, kas ir 5,3 reizes vairāk nekā 2021.gadā, liec...

Viņķeles krimināllietu par Covid-19 vakcīnu iepirkumu iztiesās martā

Bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) krimināllietu, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 29.martā plkst.10.00, infromē tiesā.

Iepriekš, pērnajā novembrī, tika lemts lietu skatīt slēgtās tiesas sēdēs, bet vēlāk pēc...



Komentāri