lv
3KyJRrtNNgQLzytuCLtuKb338qOpamyVQWxHAgZQ
1333731

Grieķijas aviokompānija Aegean Airlines atsāks veikt lidojumus no Rīgas lidostas

Grieķijas aviokompānija Aegean Airlines atsāks veikt lidojumus no Rīgas lidostas

Lidostā "Rīga" vasaras lidojumu sezonā darbu atsāks Grieķijas aviokompānija "Aegean Airlines", kas divas reizes nedēļā lidos maršrutā Rīga-Atēnas, informēja lidostas pārstāvji.

Lidojumus starp Latvijas un Grieķijas galvaspilsētām aviokompānija sāks 19.maijā un izpildīs divas reizes nedēļā - otrdienās un piektdienās. Līdz ar to "Aegean Airlines" kļūs par 15. aviokompāniju, kas šovasar nodrošinās pasažieru pārvadājumus no lidostas "Rīga".

Aviokompānija regulāros reisus uz Rīgu veica 2016.gadā un iepriekš šajā maršrutā ir piedāvājusi arī čartera lidojumus, bet pasažieru pieprasījuma dēļ pieņemts lēmums par labu regulāriem pasažieru reisiem.

2023.gada vasaras lidojumu sezona sāksies 26.martā līdz ar pāreju uz vasaras laiku. Plānots, ka vasaras sezonā no lidostas "Rīga" būs iespējams doties uz vairāk nekā 100 tiešajiem pasažieru lidojumu galamērķiem.

Jau ziņots, ka pērn lidostā "Rīga" apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,35 miljoni pasažieru. Kopumā pagājušajā gadā apkalpoti 54 818 lidojumi, kas, salīdzinot ar 2021.gadu, ir pieaugums par 40%. No tiem 48 427 bijuši pasažieru reisi, kas ir par 69% vairāk nekā 2021.gadā, kad tika apkalpoti 28 694 pasažieru lidojumi.

Starptautiskā lidosta "Rīga"" apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 41,673 miljoni eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, un uzņēmums strādāja ar 3,063 miljonu eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Tikai vienota nostāja palīdzēs sauktu pie atbildības Krieviju

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere šodien tikās ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu, lai pārrunātu turpmāko sadarbību, informē ministrija.

Tikšanās laikā ministre izteica pateicību par līdzšinējo ciešo sadarbību ar Francijas vēstni...

Šonakt Porziņģis atgriezīsies laukumā pēc divām izlaistām spēlēm

Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" ziņo, ka latvietis Kristaps Porziņģis pēc savainojuma sadziedēšanas laukumā atgriezīsies ceturtdienas mačā pret Toronto "Raptors".

Vašingtonas komanda spēli pret "Raptors" aizvadīs sav...

Žanna Dubska: Man ap kaklu jau bija cilpa…

Stiliste Žanna Dubska tika kārtīgi “mazgāta” publiskā skandālā pēc Latvijas slavenākā dragkvīna Amuna Davis izteikumiem, kas apvainoja viņu kā profesionāli un kā sievieti, raksta žurnāls Privātā Dzīve.

Amunu Davi sadusmoja dizainera Aleksandra Pavlova u...



Komentāri