lv
b9N43hJ5K6cLAw4DL7vkEyUrU8PcMx8U1s0i2JkA
1332800

SpaceX kosmosa kuģis ar četriem astronautiem devies uz SKS

SpaceX kosmosa kuģis ar četriem astronautiem devies uz SKS

ASV privātā uzņēmuma "SpaceX" kosmosa kuģis ar diviem ASV astronautiem, Krievijas kosmonautu un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) astronautu ceturtdien devies uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

Kosmosa kuģis "Crew Dragon" startēja plkst. 12.34 (plkst. 7.34 pēc Latvijas laika) no Kenedija Kosmosa centra Floridas štatā.

Sākotnēji bija plānots, ka kosmosa kuģis startēs pirmdien, bet pāris minūtes pirms starta tas tika atlikts, jo tika konstatētas problēmas aizdedzes sistēmā.

Uz SKS devušies ASV astronauti Stīvens Bovens un Vorens Hoburgs, Krievijas kosmonauts Andrejs Fedjaevs un AAE astronauts Sultans al Nijadi.

Hoburgam, Fedjaevam un al Nijadi šis ir pirmais lidojums kosmosā, bet Bovenam jau ceturtais.

Plānots, ka komanda ieradīsies SKS piektdien un uzturēsies tur aptuveni sešus mēnešus.

SKS viņi satiks savus kolēģus Sergeju Prokopjevu, Dmitriju Peteļinu, Franku Rubio, Nikolu Aunapu-Mannu, Džošu Kasadu, Koiči Vakatu un Annu Kikinu.

Igauņu izcelsmes astronaute Aunapu-Manna, ASV astronauts Kasada, japāņu astronauts Vakata un krievu kosmonaute Kikina pēc pāris dienām plāno atgriezties uz Zemes.

Kosmonautu Prokopjeva, Peteļina un amerikāņu astronauta Rubio atgriešanās uz Zemes atlikta, jo kosmosa kuģī "Sojuz", kas nogādāja viņus SKS septembrī, tika konstatēta dzesēšanas šķidruma noplūde.

Nedēļas nogalē SKS ieradās cits kosmosa kuģis, kas aizstās "Sojuz", un komanda, visticamāk, atgriezīsies uz Zemes tikai septembrī, nevis martā, kā bija sākotnēji plānots.

Levits aicina godināt cilvēkus, kuri neļāvās padomju okupācijas režīmam (VIDEO)

Valsts prezidents Egils Levits Nacionālo partizānu bruņotās pretošanās atceres dienā aicina godināt cilvēkus, kuri nepakļāvās padomju okupācijas režīmam un visgrūtākajos apstākļos bija gatavi cīnīties par Latviju, informēja Valsts prezidenta kancelejas...

Skeletonists Indriksons izcīna vēl vienu zeltu sacensībās Dienvidkorejā

Latvijas skeletonists Emīls Indriksons ceturtdien Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) jaunatnes seriāla sacensībās Phjončhanā izcīnīja uzvaru otro dienu pēc kārtas, bet Dāvis Valdovskis vēlreiz tika pie sudraba godalgas.

Jauniešiem s...

Latvijā sāk darboties automašīnu abonēšanas platforma MyBee

Latvijā sāk darboties automašīnu abonēšanas platforma "MyBee", informēja "MyBee" pārstāvji.

Automašīnas "MyBee" klienti var abonēt lietotnē un izmantot no sešiem mēnešiem līdz trim gadiem. Abonēšanas termiņa beigās lietotājam ir iespēja izvēlēties - atd...



Komentāri