lv
Qk6Ch0kVVcmn910IsgSqjjevbRGjiamGhYVYoljV
132763

Šons Pens pasniedz jeb atdod savu «Oskaru» Zelenskim

Šons Pens pasniedz jeb atdod savu «Oskaru» Zelenskim

Amerikāņu aktieris Šons Pens kopš kara sākuma kārtējo reizi ieradās Kijevā. Viņš savu “Oskaru” pasniedza Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, atbildot uz to, ka prezidents pasniedza aktierim ordeni.

Šobrīd Holivudas zvaigzne filmē dokumentālo filmu par Ukrainu. Pens bija viens no pirmajiem, kas nosodīja Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī. Šī iemesla dēļ Krievijas vadība aktieri pasludinājusi par personu “non grata”.

Pens pirmo reizi Ukrainas galvaspilsētā ieradās iebrukuma dienā - 24. februārī, raksta portāls aussiedlerbote.de. Tāpēc Ukrainas prezidents uzskata, ka “aktieris ir darījis visu, lai stiprinātu attiecības starp Ukrainu un Rietumiem”. Ordenis aktierim vienmēr atgādinās, “kā dažādu valstu un paaudžu cilvēki ir apvienojuši spēkus mūsu uzvarai”, sacīja Zelenskis.

Kopš kara sākuma, kas ilgst jau 9 mēnešus, Ukrainas prezidents ir piešķīris ordeni vairākām sabiedrībā zināmām personām. Pārsvarā tie bija Eiropas politiķi. Ordeni saņēma Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena. Ar to var lepoties Polijas un Latvijas prezidenti, kā arī Čehijas, Polijas un Slovēnijas premjerministri. Zelenskis šo ordeni pasniedza arī Borisam Džonsonam.

Ukraina paziņo jaunākos datus par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 77 950 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 780 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2801 tanku, 5...

Kāda Latvijā ir vistas gaļas kvalitāte? Jautājam speciālistam

Atminos laikus, kad veikalā pirktās vistas bija ar zilu nokrāsu. Tikai retā kautā klukste bija tīri balta. Tagad visas veikalā nopērkamās vistas ir kā nule no kosmētikas salona iznākušas. Man patiesi gribas zināt, vai ar antibiotikām sašpricētu un ar ī...

Talsu novadu vadīs bijusī Rojas novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa

Par Talsu novada domes priekšsēdētāju trešdien ievēlēta bijusī Rojas novada domes priekšsēdētāja bezpartejiskā Eva Kārkliņa.

Par viņu nobalsoja 16 deputāti. Balsošanā nepiedalījās Nacionālās apvienības deputāti Gaidis Bērziņš un Andis Āboliņš. Bijusī do...



Komentāri