lv
UlRB7SK9yxaV0Y319QnFTtRr5JZVAjnONLzktgVE
132722

Rīgas Dzemdību namā atklās fotogrāfiju izstādi Piedzimšana

Rīgas Dzemdību namā atklās fotogrāfiju izstādi Piedzimšana

Atzīmējot Rīgas Dzemdību nama 75.gadadienu, šodien plkst.11 iestādē notiks fotogrāfiju izstādes "Piedzimšana" atklāšana, informēja Rīgas Dzemdību nama Komunikācijas vadītāja Baiba Auzāne.

"Piedzimšana" ir stāsts par četrām ģimenēm, kuras dalījās pieredzē par bērniņa sagaidīšanu pasaulē. Fotogrāfijas iezīmē mūsdienu dzemdību praksi, kurā liela nozīme ir atbalstam, ko sieviete saņem no partnera, ģimenes un mediķu sadarbībai un uzticēšanās pilnām attiecībām.

Fotogrāfiju autore ir Kristīne Madjare, un viņa apguvusi fotogrāfiju Tartu Mākslas koledžā, papildus studējusi arī Hannoveres Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē Vācijā un ISSP, piedalījusies vairākās izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs.

Izstādes atklāšana notiks Dzemdību nama Baltajā zālē, Miera ielā 45. Tajā piedalīsies Valsts prezidenta kundze, Dzemdību nama fonda patronese Andra Levite, bet muzikālu sveicienu dāvās akordeoniste Ksenija Sidorova, kura šovasar Dzemdību namā sagaidīja dēliņu.

No 11.novembra izstāde bez maksas būs apskatāma visiem interesentiem.

Sarukusi krājaizdevu sabiedrību peļņa

Latvijas kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību peļņa šogad deviņos mēnešos bija 199 300 eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

2022.gada deviņos mēnešos kooperatīvo...

VIDEO. Liepnieks spriež, kas notiks, ja Kariņam neizdosies izveidot valdību

Ja partneru ambīciju dēļ valdības veidošanas sarunas tomēr neizdosies izkustināt, vai ir iespējama vēl kāda cita koalīcija un kas tajā varētu ietilpt, kurš varētu būt valdības veidotājs, stāsta politisko procesu vērotājs, rakstnieks Jurģis Liepnieks.

Tukumā atklās izstādi par angļu dekolēto fajansu Latvijā

Durbes pilī Tukumā šodien atklās lietišķi dekoratīvās mākslas izstādi par 18. līdz 20.gadsimta angļu dekolēto fajansu Latvijā, informēja Tukuma muzeja pārstāve Ilze Strautmane.

Izstāde "Zili baltās pasaules valdzinājums. Angļu dekolētais fajanss Latvijā...



Komentāri