lv
TRmSNxMaFftA0l19h5MRwzS61RDjAJDbs3KieKrv
132664

Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris ieguvis 1. vietu konkursā Igaunijā

Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris ieguvis 1. vietu konkursā Igaunijā

Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris diriģentes Unas Stades vadībā ieguvis pirmo vietu 7.Starptautiskajā populārās un džeza mūzikas konkursā "Lauluragin 2022" Igaunijā, informēja skolas pārstāve Madara Boka.

Rīgas Doma kora skolas gospeļkorim šī bija jau otrā uzvara konkursā "Lauluragin" - 2019.gadā koris ieguva "Grand Prix".

Šogad līdzās iegūtajai pirmajai vietai balvu par labākās solistes titulu saņēma Julianna Tīruma, bet Stadei tika piešķirts apbalvojums kā labākajai diriģentei.

Konkursā dalībnieki tika vērtēti divās - duetu un koru - kategorijās. Pēc pirmās atlases uz finālu tika izvirzīti pieci kori. Konkursa finālā gospeļkoris izpildīja "Shipsea" dziesmu "Apgaismo mani", kurai kora pārlikumu izveidojusi skolas absolvente Vaida Vovere un ceturtā kursa audzēkne Karlīna Priedēna, kā arī internacionālu hītu - Pītera Kotonteila dziesmu "Feels like church".

Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris ir dibināts 2018.gadā, tajā dzied skolas mūziklu un džeza nodaļas audzēkņi. Sadarbībā ar grupu "Latvian Voices" koris piedalījies dziesmas "World On Our Shoulders" tapšanā, kā arī Valsts akadēmiskā kora "Latvija" rīkotajā Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā. Šogad koris ieguva Zelta diplomu un uzvarēja koru konkursa "Riga Sings" popmūzikas un džeza kategorijā.

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" pagājušajā nedēļā diriģentes Airas Birziņas vadībā Spānijā ieguva pirmo vietu 53.starptautiskajā Tolosas koru konkursā bērnu koru kategorijā. Tas ir viens no sešiem Eiropas "Grand Prix" konkursiem.

Korī "Tiara" dzied visas Rīgas Doma kora skolas meitenes no 3. līdz 9.klasei.

Audas vārtsargs Ondoā netiek iekļauts Kamerūnas izlasē dalībai Pasaules kausā

Latvijas futbola kausa ieguvējas "Audas" vārtsargs Fabriss Ondoā tomēr nav iekļauts Kamerūnas izlases sastāvā dalībai šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Kamērūnas izlase trešdien paziņoja 26 spēlētāju sastāv un tajā nav atradusies vieta 26 gad...

Lāčplēša dienā Avotu ielā aicina iedegt svecītes

Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11.novembrī iedegs svecītes Avotu ielas garumā, sākot no Lāčplēša un Avotu ielas krustojuma līdz Grīziņkalna parkam.

Rīdzinieki ir aicināti novietot svecītes no plkst.18.30 ietvju ārējās malās un nenovietot tās autobusu pieturu...

Rīgā digitalizēti dati par 800 000 apbedītu personu

Šoruden pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pasūtījuma pabeigts darbs pie Pļavnieku, Bolderājas un Jaunciema kapsētu datu sakārtošanas un datu digitalizēšanas, apkopojot informāciju par vairāk nekā 310 000 apbedītu personu, informēja Rīgas do...



Komentāri