lv
RlLUYbOG2mYsXj5mM9ZTrR8WcjWZhGTF1cRfR8JV
1300195

Rosina apsūdzēt septiņas personas par cigarešu realizāciju lielā apmērā

Rosina apsūdzēt septiņas personas par cigarešu realizāciju lielā apmērā

Valsts policija prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret organizētu grupu septiņu cilvēku sastāvā par cigarešu realizāciju un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, informēi policija.

2020.gada septembrī policija saņēma informāciju par personām, kuras nodarbojas ar cigarešu nelikumīgu realizēšanu.

Likumsargi aizturēja organizētu grupu, kuras dalībnieki nelikumīgi realizēja cigaretes vietējiem iedzīvotājiem Salaspilī. Kratīšanās atrada 626 960 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Personas izņemtās cigaretes uzglabāja vairākas vietās dažādos nekustamajos īpašumos, kā arī pārvadāja tās ar automašīnu.

Tāpat policistiem radās aizdomas, ka personas legalizējušas noziedzīgi iegūtus līdzekļus, tāpēc uzlikts arests skaidrai naudai, nekustamajam īpašumam un trijiem transportlīdzekļiem, kuru kopējā vērtība ir 346 583 eiro.

Aizdomās par noziegumu izdarīšanu tika aizturētas septiņas personas – sievietes, kuras dzimušas 1943., 1953., 1975. un 1978. gadā, kā arī 1969., 1970. un 1997. gadā dzimušus vīriešus. Puse no aizturētajiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Izaugsmes potenciāls Latvijai joprojām ir vājāks kā Baltijas kaimiņiem

Latvijas Bankas ekonomists par divu krīžu kopīgo un atšķirīgo.

“Latvijas tautsaimniecība tagadējā krīzē iegāja, balstoties uz daudz drošākiem pamatiem, kādu vēl nebija šī gadsimta pirmajā dekādē. Tomēr izaugsmes potenciāls Latvijai kopumā joprojām ir vā...

LIZDA pārmet valdībai normatīvo aktu nepildīšanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir nosūtījusi vēstuli valdībai, Saeimai un citām valsts iestādēm, kurā pārmet normatīvo aktu nepildīšanu.

Kā informēja LIZDA vadītāja Inga Vanaga, LIZDA esot saskārusies ar valsts amatperso...

Meklē Nacionālā teātra vadītāju, konkursā var startēt arī Vimba. Ko viņš darīs?

Kultūras ministrijas (KM) izveidotā vērtēšanas komisija lēmusi izsludināt konkursu uz Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatu, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka komisija ir izvērtējusi VSIA "Latvijas Na...



Komentāri