lv
oEb9QO10TJMktQgelXoqIQ697tFWVIhOAf136hNs
129794

Rīgas Porcelāna muzejā notiks radošā darbnīca - 18.novembris

Rīgas Porcelāna muzejā notiks radošā darbnīca - 18.novembris

Rīgas Porcelāna muzejā šomēnes notiks bezmaksas svētku darbnīcas "18.novembris", informē muzejs.

Svētku darbnīcas dalībniekiem būs iespēja veidot savas kompozīcijas uz porcelāna priekšmetiem, izmantojot dekolēšanas tehniku un īpaši pasākumam izstrādātu tematisku krāsu un motīvu dekolus.

Dekols ir "novelkamā bildīte", kuru ir iespējams pielīmēt porcelāna virsmai - pēc apdedzināšanas tas iekūst glazūrā, veidojot noturīgu krāsas klājumu. Šī tehnika ļauj viegli darboties arī nepieredzējušiem meistariem.

Piedāvājumā būs mākslinieka radīti grafiski elementi ar totēmisma un etnogrāfisku rakstu motīviem, ko izmantot jau gatavus, kā arī dažādu krāsu dekolu loksnes, no kurām izgriezt savas formas un brīvi veidot ornamentus, kompozīcijas un kolāžas uz baltā porcelāna.

Piedāvājumā būs arīdzan dažādu izmēru un formu porcelāna trauki un citi objekti pēc izvēles. Dekolētie priekšmeti pēc apdedzināšanas būs saņemami muzejā.

Darbnīcas vadīs muzejpedagoģes, mākslinieces Astra Kaprāne un Rasa Jansone.

Tallinas filmu festivālā «Melnās naktis» demonstrēs arī Latvijas filmas

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā šodien sāksies festivāls "Melnās naktis", kur kuplā skaitā piedalīsies arī Latvijas kinoprofesionāļi, filmas un projekti, informē Nacionālais kino centrs.

Tallinas kinofestivālā Latvija visplašāk pārstāvēta Baltijas konku...

Bez NBA latviešu dalības savstarpējā duelī «Wizards» pieveic «Mavericks»
Ceturtdien Vašingtonā tikās Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Wizards" un Dāvja Bertāna Dalasas "Mavericks". Ar 113:105 uzvaru guva "Wizards", tomēr latviešu derbijs izpalika, jo nedz Bertāns, nedz Porziņģis laukumā nedevās, liecina Nacionālās Basketbola a...
Iesvētīs Dienvidkurzemes novada karogu

Šodien plkst.12 Grobiņas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks jaunā Dienvidkurzemes novada karoga iesvētīšana, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Dienvidkurzemes novada karogam ir taisnstūra forma, tā pamatā ir simboli, kas ietverti Dienvidkurzemes n...



Komentāri