lv
B8xAR9qXKNCWg87pHndSA3UuNB50iVYOpWcUSem7
129188

Iesvētīs Dienvidkurzemes novada karogu

Iesvētīs Dienvidkurzemes novada karogu

Šodien plkst.12 Grobiņas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks jaunā Dienvidkurzemes novada karoga iesvētīšana, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Dienvidkurzemes novada karogam ir taisnstūra forma, tā pamatā ir simboli, kas ietverti Dienvidkurzemes novada ģerbonī. Karoga vidū attēlots Dienvidkurzemes novada ģerboņa elements - sarkans lauva ar melnu kontūru.

Pēc tam karogus izvietos pie novada pilsētu un pagastu pārvalžu ēkām, izglītības, sporta, tūrisma, kultūras un citām pašvaldības iestādēm. Gan Grobiņā, gan citviet novadā šajā dienā notiks arī lāpu gājieni un svinīgie piemiņas brīži, godinot Latvijas brīvības cīņās kritušos varoņus, norāda pašvaldībā.

Pēc Dienvidkurzemes novada izveidošanas 2021.gada 1.jūlijā jaunajam novadam bija jāveido jauna, vienota novada simbolika. Šis darbs norisinājās sadarbībā ar māksliniekiem Ilzi Lībieti un Juri Ivanovu, kas jau iepriekš izstrādājuši ģerboņus un citu simboliku vairāk nekā 100 bijušajām pašvaldībām, kā arī dzimtām.

Iesvētīto karogu Dienvidkurzemes novada administratīvajā centrā pie pašvaldības ēkas Grobiņā, Lielajā ielā 76, pacels Lāčplēša dienas lāpu gājiena laikā, kas sāksies plkst.18 no Dzērves laukuma. Ap plkst.18.10 gājiena dalībniekus pie pašvaldības ēkas ar patriotiskām dziesmām sagaidīs Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un notiks Dienvidkurzemes novada karoga svinīgā pacelšana. Tālāk lāpu gājiens dosies uz Skābaržkalna pakāji, kur pie stēlām Lāčplēša ordeņa kavalieriem notiks ziedu nolikšana un svinīgais brīdis ar muzikāliem priekšnesumiem.

Svinīgie Lāčplēša dienas pasākumi notiks arī citviet novadā un to laikā arī šajās vietās pie pašvaldību iestādēm pacels novada jauno karogu. Savukārt citviet novadā karogu pacels Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienā 18.novembrī.

Uz karoga iesvētīšanu Grobiņas evaņģēliski luteriskajā baznīcā aicināts ikviens interesents.

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Kurzemē sasniedz 12 grādus

Agrā piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +7..+10 grādi, Kurzemē līdz +12 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Temperatūra tuvojas jauniem siltuma rekordiem. Ceturtdien deviņās novērojumu stacijās tika pārs...

Saule, svētī Latviju! Sešgadnieces domas par himnu, mūsdienu Lāčplēšiem un Valsts prezidentu
"Mīlēt valsti, manuprāt, nozīmē to, ka tu uzticies savai valstij un tu viņu vari aizstāvēt arī vārdiski un teikt, ka tu negribi, lai tava valoda un valsts tiktu nodedzināta," spriež sešgadniece Vilma. Viņa uzskata, ka varoņiem bez fiziskā un emocionālā...
Tieslietu padome apspriedīs e-lietas funkcionalitāti
Rīga, 11.nov., LETA. Tieslietu padomes sēdē šodien plānots apspriest e-lietas funkcionalitāti, aģentūru LETA informēja padomē.

Rīga, 11.nov., LETA. Tieslietu padomes sēdē šodien plānots apspriest e-lietas funkcionalitāti, aģentūru LETA informēj...



Komentāri