lv
BKnA2zWpb2RtmlN52uHihmoHFifOAdpdWNnxoxu1
1297863

Faktu pārbaude: Vakcīnskeptiķi ar video no domubiedru protestiem biedē par vakcīnu drošumu

Faktu pārbaude: Vakcīnskeptiķi ar video no domubiedru protestiem biedē par vakcīnu drošumu
Meli par vakcīnām pret Covid–19 un citiem vīrusiem internetā tiek izplatīti ik dienas. Arī portāls "Delfi" vairākkārt pārbaudījis dažādus apgalvojumus, piemēram, par "TicoVac" pret encefalīta potes drošību. Taču dezinformatoru centieni nerimst. Pagājušajā nedēļā kādā no Latvijas "Telegram" grupām izplatīts video, kurā redzams vakcīnu pretinieku protests Nīderlandē. Publikācijas autori apgalvo, ka ļaudis protestējot pret augsto mirstību no vakcīnām. Portāls "Delfi" pārbaudīja, ka šāds protests tiešām noticis, taču runas par mirstības cēloņu saistību ar vakcīnām ir meli.
Aicina koalīciju neignorēt valdības deklarāciju sirds veselības jomā

Vairāk nekā 60 nevalstiskās organizācijas aicina koalīciju neignorēt valdības deklarācijā iekļauto apņemšanos mazināt novēršamo mirstību no sirds un asinsvadu slimībām un lūdz 2023.gada budžetā šiem mērķiem piešķirt nepieciešamos līdzekļus, informēj"Si...

Ceturtdien laiks kļūs mākoņaināks un siltāks

Ceturtdien Latvijas debesis pārklās mākoņi, caur tiem daudzviet spīdēs saule, gaišākā diena būs Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Līdz vakaram nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..-2 grādi, v...

Dienā debesis pakāpeniski nomāksies
Dienā debesis pakāpeniski nomāksies, vien dienas pirmajā pusē austrumos vēl uzspīdēs saule, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.


Komentāri