lv
JkP3qw3PbQFHdAMOOHwxW6eifTswKF5jPS9Mg0vE
1285252

Izdos pastmarku par godu Endzelīna 150. jubilejai

Izdos pastmarku par godu Endzelīna 150. jubilejai

AS "Latvijas pasts" trešdien, 22.februārī, izdos pastmarku un aploksni par godu valodnieka Jāņa Endzelīna 150. jubilejai, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Pastmarkas nominālvērtība ir 1,83 eiro, un tā paredzēta trešās grupas valstu sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu, savukārt pastmarkas tirāža būs 25 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā.

Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere. Pastmarkas un aploksnes vizuālajā noformējumā māksliniece izmantojusi materiālus no Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 22.februārī Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī, no plkst.9 līdz 17.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā "veikals.pasts.lv".

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

TV3 atgriežas šovs «Tēta nedienas»

27. februārī pirmdienās plkst. 21.45 pie TV3 skatītājiem dosies iemīļotais šovs “Tēta nedienas”. Katru pirmdienu vienpadsmit nedēļu garumā skatītāji varēs iepazīt kādu Latvijas ģimeni, kurā tradicionāli rūpes par mājas soli un bērniem gulstas uz mammas...

Ziema atgriežas? Sinoptiķi paredz temperatūras noslīdēšanu pat līdz -20 grādiem

Tuvākajās diennaktīs Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - nedēļas vidū termometra stabiņš vietām valsts austrumos var noslīdēt zem -20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Otrdien nokrišņu kļūs mazāk, vēl daudzviet snigs, naktī gaidāms arī neliels lietus un brāzma...

Alvis Hermanis: Kreiso ideoloģiju Latvijā dzen kādi, maksimums, 2000 lūzeri

"Jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts, pat lepns par to, ka Latvija nav tik lēti un viegli atdevusies visām šīm šaubīgajām kreisajām ideoloģijām, kā to izdarīja Rietumu valstis. Latvijas sabiedrībai, izrādās, ir kaut kāda aizsargreakcija, imunitāte pret...



Komentāri