lv
4jtlmLbD4HtHdaTGRfxwhoRswMZv3kz11M36J38B
1285248

Alvis Hermanis: Kreiso ideoloģiju Latvijā dzen kādi, maksimums, 2000 lūzeri

Alvis Hermanis: Kreiso ideoloģiju Latvijā dzen kādi, maksimums, 2000 lūzeri

"Jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts, pat lepns par to, ka Latvija nav tik lēti un viegli atdevusies visām šīm šaubīgajām kreisajām ideoloģijām, kā to izdarīja Rietumu valstis. Latvijas sabiedrībai, izrādās, ir kaut kāda aizsargreakcija, imunitāte pret to visu," intervijā izdevumam "Neatkarīgā" saka režisors Alvis Hermanis.

"Pēc maniem aprēķiniem Latvijā, maksimums, ir kādi 2000 cilvēku, kuri šo ideoloģiju dzen. Viņu ir ārkārtīgi maz, bet viņi ir ļoti skaļi, viņi ir ietekmīgi, jo strādā medijos, augstskolās. Bet viņi ir lūzeri. Viņi nav pietiekami talantīgi. Savu darbu viņi nemāk darīt pietiekami labi. Viņiem kaut kā nesanāk. Tur nav spilgtu personību," pārliecināts Hermanis.

'Tā ideoloģija, kuru Latvijā pārstāv "Progresīvo" partija vai žurnāls "Ir", šobrīd ir ļoti vecmodīga ideoloģija. Viņi ir nokavējuši par kādiem desmit gadiem. Visur citur tas iet uz beigām. Šī ideoloģija ir pazaudējusi savu harismu un enerģētiku. Ar to plātīties šobrīd ir kā staigāt pa ielu izteikti vecmodīgās drēbēs. Tā ir vakardiena. Norietoša ideoloģija.

Cita lieta, ka ir izaugusi jauna paaudze, kas ir totāli iebaidīta, no kuras grūti sagaidīt kādu atklātību, viedokļu dažādību, vārda brīvību. Tas viņiem diemžēl ir atņemts. Mēs, kas esam piedzīvojuši deviņdesmitos gadus, zinām, kāda ir brīvības garša. Ko nozīmē vārda un domu brīvība. To mēs nekad neaizmirsīsim, jo mums ir ar ko salīdzināt. Tāpēc mēs nekad nepieņemsim tos viņu jaunos noteikumus. Man viņu ir žēl, jo viņi nezina, kas ir vārda brīvība."

Jūrmalas Gada balvu kultūrā piešķir mākslas zinātniecei Šteimanei

Aizvadītajā nedēļas nogalē pasniegtas Jūrmalas "Gada balvas kultūrā", kuru saņēma mākslas zinātniece Inga Šteimane.

Šteimanei balva piešķirta par laikmetīgās mākslas izstāžu organizēšanu "Mākslas stacijā Dubulti". Veidojot izstādes, Šteimane vienmēr ir ...

Rīgas ostā ar viltotiem sertifikātiem Ukrainas uzņēmumiem tirgo krievu degvielu

Degviela, kas janvārī un februārī ar tankkuģiem ienāca Rīgas ostā, nonāk Ukrainas tirgū, kur krievu preču imports aizliegts jau pagājušajā gadā, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Iepriekš raidījums vēstīja, ka šīs degvielas tirgošanai tiek izmantoti...

Prognoze: Olu un putnu gaļas pieprasījums līdz 2030.gadam varētu pieaugt par 30%

Starptautiskie eksperti prognozē, ka līdz 2030.gadam olu un putnu gaļas patēriņš varētu palielināties pat par 30% - to ietekmēs gan cilvēku skaita pieaugums pasaulē, gan uztura ieradumu maiņa, informē Latvijas Apvienotas Putnkopības asociācijas (LAPNA)...



Komentāri