Nākamnedēļ notiks Latgales reģiona biškopju konference, informē pasākuma rīkotāji Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).
Konference tiek rīkota, lai analizētu biškopības produktu izmantošanu dažādu ēdienu receptēs, kā arī demonstrētu jauno pārtikas tehnologu zināšanas par biškopības produktu pielietojumu.
Konferencē piedalīsies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes eksperti, kas nozares speciālistus iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm medus pārstrādē, izskaidros, ko un kāpēc analizē medus sensorajā vērtēšanā, kā arī prezentēs pētījumu par bišu tranu peru homogenāta ievākšanas un pārstrādes tehnoloģijām.
Tāpat konferencē SIA "Meduspils" saimnieks, biškopis Jānis Vainovskis stāstīs par medus siltumizturību, bet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības "Preiļi", kā arī Rēzeknes tehnikuma pārstāvji informēs par biškopības produktu izmantošanu izglītības programmās.
Latgales reģiona biškopju konference notiks 25.februārī plkst.11 Daugavpilī, Augšdaugavas novada kultūras centrā "Vārpa".
Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.
Tāpat kā gadu iepriekš, skrējēja Gunta Vaičule sestdien Valmierā Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās 400 metru skrējienā sasniedza augstvērtīgāko rezultātu sacensību pirmajā dienā.
400 metrus Vaičule veica 54,29 sekundēs, kas disciplīnas salīdzino...
Latvijas izlase ar Andreju Rastorgujevu, Aleksandru Patrijuku, Edgaru Misi un Gintu Lūsi sastāvā sestdien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 18.vietu 4x7,5 kilometru komandu stafetē, uzvaru svinot Francijai.
Brāzmaina vēja apstākļos, kas ietek...
Komentāri