lv
kEqZooY1a832kpJReUefBgQia753yli6dw1MzQXo
1276033

Latvija padziļinās ekonomisko sadarbību ar Togo - Rinkēvičs jau vienojies

Latvija padziļinās ekonomisko sadarbību ar Togo - Rinkēvičs jau vienojies

Minhenes drošības konferences laikā Latvijas un Togo ārlietu ministri vienojušies padziļināt ekonomisko sadarbību, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji.

Sestdien, 18.februārī, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Minhenes drošības konferences laikā tikās ar Togo ārlietu ministru Robēru Disē.

Tikšanās laikā Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību saukt Krieviju pie atbildības par agresiju pret Ukrainu un aicināja Togo atbalstīt ANO Ģenerālās Asamblejas virzīto rezolūciju "Par pamatprincipiem, lai nodrošinātu visaptverošu, taisnīgu un noturīgu mieru Ukrainā".

Tāpat ārlietu ministri apsprieda notikumu attīstību Sāhilā un drošības situāciju Mali. Latvijas ārlietu ministrs informēja par Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomē un aicināja Togo to atbalstīt. Rinkēvičs arī norādīja, ka Latvija ir gatava ieklausīties un sadarboties Āfrikas valstīm svarīgos jautājumos.

Vienlaikus ārlietu ministri pauda abpusēju interesi attīstīt politisko dialogu un padziļināt ekonomisko sadarbību starp Togo un Latviju. Ministri vienojās par nepieciešamību sarīkot politiskās konsultācijas un organizēt biznesa delegāciju tikšanos.

Latvija izpildījusi visus tai izvirzītos priekšnoteikumus, lai uzņemtu WRC posmu

Latvija ir izpildījusi visus tai izvirzītos priekšnoteikumus, lai nākamgad uzņemtu pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu, piektdien tika paziņots posma prezentācijas pasākumā.

Tādējādi posma rīkotāja "RA Events" var turpināt darbu pie 2024.gada WRC po...

Kamaniņu divnieks Bots/Plūme Pasaules kausa posmā Sanktmoricā izcīna bronzu

Latvijas kamaniņu braucēji sestdien Sanktmoricā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās sestajā pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Bots/Plūme, veicot trasi 53,757 sekundēs, ierindojās t...

Iespēja nopirkt tramvaju - RS izsolē pārdos 21 braucamo. Kāda ir sākumcena?

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" elektroniskās izsolēs pārdod 21 nolietotu un vairs neizmantotu tramvaju, liecina publikācija oficiālajā uzdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Līdz 20.martam ilgs 15 tramvaju elektroniskā izsole. Izsoles sākumcena ir 40 500 eiro...



Komentāri