lv
YTMydI5XeAkT4OX0IXK9ykLDpNf50vgsz7vnMd3T
1272412

LBAS: FM vērtēs arodbiedrību biedru naudu iekļaušanu attaisnotajos izdevumos

LBAS: FM vērtēs arodbiedrību biedru naudu iekļaušanu attaisnotajos izdevumos

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) saņēmusi Finanšu ministrijas (FM) vēstuli, kurā tā solījusi vērtēt aicinājumu arodbiedrību biedru naudas iekļaut attaisnotajos izdevumos, informēja LBAS.

Pēc LBAS paustā, FM sadarbībā ar Labklājības ministriju esot izskatījusi aicinājumu par LBAS biedru iemaksu noteikšanu kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa attaisnotos izdevumus. Tāpat esot vērtēti citi arodbiedrību priekšlikumi budžeta projektam.

FM esot arodbiedrības informējusi, ka šogad tiks izstrādātas vidēja termiņa nodokļu politikas pamatnostādnes, kuru izstrādes procesā tiks vērtēti arī LBAS priekšlikumi - iedzīvotāju ienākuma nodokļa attaisnotajos izdevumos iekļaut arodbiedrību biedru iemaksas, pārskatīt diferencētā neapliekamā minimuma robežas, palielināt likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojuma apmēru.

Tāpat priekšlikumi paredz paplašināt izdevumu sastāvu un atvieglojuma izmantotāju loku, rast VSAOI atliktās nomaksas problēmas risinājumu, kas skar pensionārus, kuri pensionējas VSAOI samaksas termiņa pagarinājuma laikā, palielināt attālinātā darba izdevumu kompensācijas apmēru, kā arī pārskatīt komandējuma dienas naudas apmēru, informēja LBAS.

Papildus FM esot vērsusi uzmanību uz to, ka jautājumi saistībā ar izmaiņām, kas ietekmē iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu apmēru, ir jāskata kompleksi ar valdības noteiktajām prioritātēm, un tie ir diskutējami kontekstā ar turpmāko gadu budžeta iespēju un fiskālās ietekmes izvērtējumu.

Latvija un vēl 8 valstis atsauc dalību programmā FIBA Wilead - krievu dēļ

Latvijas Basketbola savienības (LBS), kā arī vēl astoņu valstu - Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas - basketbola organizācijas atsaukušas savus dalībniekus no līdzdalības programmā "FIBA Wilead", kuras da...

Ostapenko un Kičenoka cieš zaudējumu Dohas dubultspēļu turnīra finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien cieta zaudējumu Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā.

Latvijas/Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, ar 4-6, 6-2, 7:10 piekāpās ar pirmo numuru i...

Jundze: Latviju varētu pārvaldīt daudz mazāk birokrātu

Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, rakstnieks un kultūras žurnālists Arno Jundze, TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis savas domas par Latvijā nodarbinātajiem politiķiem.

"Mēs esam tik ļoti maza valsts, ka to varētu pārvaldīt ar daudz maz...



Komentāri