lv
3p1gC44bdXWE4CLldqfkK5yS85SfIRLnP86smAqb
1272181

Latvija un vēl 8 valstis atsauc dalību programmā FIBA Wilead - krievu dēļ

Latvija un vēl 8 valstis atsauc dalību programmā FIBA Wilead - krievu dēļ

Latvijas Basketbola savienības (LBS), kā arī vēl astoņu valstu - Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas - basketbola organizācijas atsaukušas savus dalībniekus no līdzdalības programmā "FIBA Wilead", kuras dalībnieku sastāvā tikko iekļauti arī Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji, ziņo LBS.

Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju vadītāji kopīgā paziņojumā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA), FIBA Eiropas nodaļai un tās biedriem ir atkārtoti apliecinājuši negatīvo nostāju pret agrsesorvalstu Krievijas un Baltkrievijas amatpersonu, spēlētāju un pārstāvju līdzdalību starptautiskās basketbola kopienas pasākumos un pārvaldībā.

Atgādinot, ka joprojām nav saņemta FIBA atbilde uz šīs vēstules parakstītāju iepriekš pausto viedokli, FIBA un FIBA Eiropas nodaļa tiek informētas, ka minētās deviņas valstis izstājas no līdzdalības programmā "FIBA Wilead" un neizvirzīs dalībniekus citām FIBA programmām, kamēr tajās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Tāpat minētās nacionālās basketbola organizācijas apsvērs iespēju atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA komisijām, struktūrām un programmām.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas un Baltkrievijas basketbolisti tika diskvalificēti no starptautiskajām sacensībām.

Ostapenko un Kičenoka cieš zaudējumu Dohas dubultspēļu turnīra finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien cieta zaudējumu Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā.

Latvijas/Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, ar 4-6, 6-2, 7:10 piekāpās ar pirmo numuru i...

Jundze: Latviju varētu pārvaldīt daudz mazāk birokrātu

Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, rakstnieks un kultūras žurnālists Arno Jundze, TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis savas domas par Latvijā nodarbinātajiem politiķiem.

"Mēs esam tik ļoti maza valsts, ka to varētu pārvaldīt ar daudz maz...

Izplatīts brīdinājums - naktī vietām gaidāma stipra snigšana un vējš (+KARTE)

Naktī Latvijā vietām gaidāma stipra snigšana, informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC)

Piektdienas vakarā Latviju, sākot no rietumiem, sasniegs nokrišņu zona, kas naktī valsts austrumu rajonos nesīs stipru sniegu. Vietām snie...



Komentāri