lv
Q8X3MDlXyR7vhcRyVD63NCDXirksJaASac8929Z9
1262827

Notiks Latvijas stāstnieku asociācijas pasākumi Vārdu un uzvārdu stāsti

Notiks Latvijas stāstnieku asociācijas pasākumi Vārdu un uzvārdu stāsti

Burtnieku pagasta bibliotēkā šodien plkst.15 notiks pasākums "Vārdu un uzvārdu stāsti", informēja Valmieras bibliotēkas vecākā bibliotekāre Agita Lapsa.

Norise ir "Livind" starptautiskā pilotprojekta "Identitātes ainava: vārdu un uzvārdu stāsti kā daļa no kopienas kultūrtelpas" otrā aktivitāte Valmieras novadā. Latvijas stāstnieku asociācija sadarbībā ar Valmieras bibliotēku novadā līdz maija beigām organizēs piecus notikumus, no kuriem pirmais janvāra sākumā jau izskanēja Rūjienas tautskolā. Turpmākajos mēnešos interesentiem būs iespēja pievienoties līdzīgos stāstu notikumos arī Mazsalacā, Sedā un Valmierā.

Turpmākie pasākumi paredzēti otrdien, 7.martā, plkst.13, kad pasākums tiks organizēts Burtnieku Ausekļa pamatskolas skolēniem un pedagogiem, savukārt visiem interesentiem būs adresēti pasākumi trešdien, 15.martā, plkst.15 Mazsalacas pilsētas bibliotēkā, bet ceturtdien, 13.aprīlī, plkst.15 - Sedas pilsētas bibliotēkā. Pasākuma laiks un vieta Valmierā vēl tiks precizēti.

Lai gan stāstniecība ir sociāla un kultūras aktivitāte, kas norisinās klātienē, šo stāstu saglabāšana ir būtiska nemateriālā kultūras mantojuma tālāknodošanas daļa.

Galvenā uzmanība projektā pievērsta vārda un uzvārda stāstiem. Projekta iniciators ir Latvijas stāstnieku asociācija sadarbībā ar Valmieras bibliotēku, un tā uzmanības centrā ir stāsti un stāstīšana kā dzīvā nemateriālā kultūras mantojuma daļa. Projekta mērķis - rosināt līdzdalību savas kultūrtelpas apzināšanā un bagātināšanā, veicinot kopienas locekļu dialogu, kā rīku izmantojot stāstu.

Minhenes lidosta streika dēļ atceļ visus piektdien paredzētos pasažieru reisus

Pēc tam, kad Vācijas arodbiedrība "Verdi" izsludināja streiku, Minhenes lidosta paziņojusi, ka piektdien tiek atcelti visi regulārie pasažieru reisi.

Tas neattiecas uz visiem īpašajiem reisiem, tajā skaitā lidojumiem, kas saistīti ar palīdzības sniegšan...

'Vēsture ir nejauši sakritušu atkritumu kaudze'. Saruna ar dramaturgu Matīsu Gricmani
Vēsture ir nejauši sakritušu atkritumu kaudze, no kuras jāmēģina izdabūt ārā jēgu, sengrieķu filosofa Hērakleita domu parafrāzē dramaturgs Matīss Gricmanis. Viņaprāt, arī Kārlis Ulmanis ir mazliet atkritums mūsu vēstures kaudzē. Par pirmās brīvvalsts l...
Jurģis Jansons: Eiropas zaļais darījums Latvijas mežsaimniecībā – nolemtība vai iespēja tam pielāgoties?
Piederot pie Latvijas sabiedrības mazākuma, kurš angļu vārdu "deal" nemāk iztulkot kā "kursu", kam mums vajadzētu pazemīgi sekot, Latvijas mežzinātnieki ar prieku piedalās nacionālās valsts pozīcijas veidošanā meža lietās. Pilnībā atbalstot un par neiz...


Komentāri